Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το νέο MINI JCW GP

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται το νέο MINI JCW GP

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το νέο MINI JCW GP

ΝΕΑ

Οκτώ λεπτά και είκοσι τρία δεύτερα – αυτό είναι το ρεκόρ του MINI John Cooper Works GP έχει γράψει στο Nordschleife (Northern Loop) του Nürburgring. Ένα ρεκόρ που είχε τεθεί παρακαλώ πριν από επτά χρόνια, κερδίζοντας ουσιαστικά τον προκάτοχό του.

Advertisement
Advertisement

 

Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει με την εμφάνιση του νέου John Cooper Works GP στο πρόγραμμα pre-race του Nürburgring 24 ωρών. Σύμφωνα με τη MINI, η νεότερη έκδοση του JCW GP έχει βάλει τον πήχη κάτω από τα οκτώ λεπτά – το πρόγραμμα δοκιμών δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της μάρκας. Το νέο JCW GP τρέχει στο Green Hell και φτιάχτηκε για να αποδείξει που στοχεύει το νέο μοντέλο. Συνελήφθη λίγο καιρό πριν με βαρύ καμουφλάζ να κάνει γύρους που αλλού – στο Ρίνγκ.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό αναπνέει ένας υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας, ο οποίος παράγει 295 ίππους. Για να φτάσει εκεί κοσμείται με μεγάλες εισαγωγές αέρα, μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος, διακριτικές αεροδυναμικές ποδιές όπως επίσης και μια αεροτομή οροφής. Παρόλο που εξακολουθεί να είναι συγκαλυμμένο από καμουφλάζ, αυτή είναι η πρώτη φορά που η MINI έδειξε το νέο της JCW GP στο κοινό – και είναι μια αρκετά επίκαιρη κίνηση, λόγω του 24ωρου στο Nürburgring.

Όπως και με τους προκατόχους του, το MINI JCW GP του 2020 θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής. Σύμφωνα με την εταιρία, μόνο 3.000 μονάδες θα πωληθούν συνολικά. Η κορυφαία έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Εν τω μεταξύ, ενώ βρίσκεται ακόμη στη φάση δοκιμών, το νέο JCW GP θα συνεχίσει να κάνει γύρους στο Nürburgring μαζί με τον προκάτοχό του, το MINI Cooper S με το κιτ John Cooper Works GP του 2016.