Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η τελευταία πραγματική σπορ Alfa Romeo

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η τελευταία πραγματική σπορ Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η τελευταία πραγματική σπορ Alfa Romeo

ΝΕΑ

Λίγο πριν γίνουν όλα ηλεκτρικά ή υβριδικά, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το κύκνειο άσμα των σπορ μοντέλων της με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα για τους φίλους της Alfa Romeo είναι ευχάριστα. Αυτοκίνητα όπως η Tonale είναι σίγουρα αυτά που θα φέρουν χρήματα στο ταμείο. Όμως, υπάρχει στα σκαριά και ένα σπέσιαλ σπορ μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει και την αυλαία των κλασικών Alfa Romeo, πριν η εταιρία περάσει πλήρως στην ηλεκτροκίνηση από το 2027.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν αυτό το σούπερ σπορ μοντέλο να παρουσιάζεται κάποια στιγμή μέσα στο 2023 και θα αποτελεί μία επίδειξη δύναμης της εταιρίας και ένας φόρος τιμής στα ιστορικά της μοντέλα με τους κλασικούς κινητήρες της.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε το ίδιο το αφεντικό της εταιρίας, ο Jean-Philippe Imparato, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η εταιρία έχει στα σκαριά ένα διθέσιο σπορ μοντέλο με σχεδίαση που θα εμπνέεται από κλασικά μοντέλα στην ιστορία της εταιρίας, όπως η εμβληματική 33 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες για αυτή την σπέσιαλ Alfa Romeo κάνουν λόγο για ένα κεντρομήχανο αυτοκίνητο, με πλαίσιο και αμάξωμα από carbon fiber και ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση αμάξωμα που θα θυμίζει τα σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 60.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα θα είναι μάλλον μία εξέλιξη του υπάρχοντος 2,9 V6 biturbo που υπάρχει στην Giulia και Stelvio Quadrifoglio.

Όπως δήλωσε ο Imparato, οι πρώτες ανακοινώσεις για αυτό το μοντέλο θα γίνουν μέσα στο Νοέμβριο, όπου και θα δρομολογηθεί η παραγωγή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα μοιάζουν οι ηλεκτρικές Alfa Romeo;
Ποιες είναι οι Alfa Romeo που απαρνήθηκαν το κόκκινο;
Η Alfa Romeo 155 μπαίνει στα 30 (+video)