Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η νέα BMW iX (video)

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζεται η νέα BMW iX (video)

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η νέα BMW iX (video)

ΝΕΑ

H νέα ναυαρχίδα στην ηλεκτρική γκάμα της BMW θα αποδίδει πάνω από 530 ίππους και θα μπορεί να διανύσει έως 640 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο κορονοϊός να ακύρωσε την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο δεν “φρέναρε” τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων. Μία από τις εταιρείες είναι και η BMW, η οποία λάνσαρε την ολοκαίνουργια i4 Concept, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τους σκληρότερους ανταγωνιστές του Tesla Model 3. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά συνεχίζει να εξελίσσει το εντυπωσιακό iX (αρχικά είχε ονομαστεί iNEXT).

To BMW iX αποτελεί τη ναυαρχίδα της ηλεκτροκίνητης γκάμας της φίρμας, ενώ κάποια σκίτσα που κυκλοφόρησαν δείχνουν ότι η εταιρεία δεν αποχωρίζεται τη μεγάλων διαστάσεων γρίλια και τα γνώριμα LED στα μοντέρνα φωτιστικά σώματα. To iX κατατάσσεται στην κατηγορία των SUV, ενώ η κλίση της οροφής στο πίσω μέρος θυμίζει γραμμές ενός coupe. Στο εσωτερικό, ένα ξεχωριστό τιμόνι με το κάτω μέρος της στεφάνης να είναι επίπεδο, ενώ θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φωτισμός της καμπίνας θα ρυθμίζεται ανάλογα με τα γούστα του χρήστη.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του iX προέρχεται από την 5η γενιά eDrive συστημάτων της BMW. Η απόδοσή του υπολογίζεται πάνω από 530 ίππους και μια μπαταρία 80 kWh θα επιτρέπουν στο ηλεκτρικό SUV να διανύει 640 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Θα είναι τετρακίνητο, συνεπώς θα έχει τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες, μοιρασμένοι στους δύο άξονες. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Πηγή: carscoops.com