Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε άλμα με F150 Raptor (+video)

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε άλμα με F150 Raptor (+video)

ΝΕΑ

Έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε άλμα με F150 Raptor (+video)

ΝΕΑ

Όσοι θέλουν να μιμηθούν τους ήρωες τους από τους αγώνες, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι ακόμα και αν το αυτοκίνητο αντέξει, δεν είναι το ίδιο σίγουρο ότι θα τα καταφέρει και το σώμα τους.

Advertisement
Advertisement

Το άλμα με ένα αυτοκίνητο είναι μία εντυπωσιακή διαδικασία, ιδίως αν γίνεται σε ελεγχόμενο χώρο και με ασφαλή τρόπο. Το όχημα βέβαια ταλαιπωρείται αρκετά και μπορεί να υπάρχουν σοβαρές μηχανικές βλάβες. Παράλληλα όμως υπάρχει και σημαντική καταπόνηση του οδηγού, ιδίως αν η προσγείωση είναι άτσαλη ή με λάθος τρόπο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλα δείχνουν να έχουν προβλεφθεί σωστά. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται είναι ένα Ford F150 Raptor το οποίο εξ αρχής έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αντοχή σε δύσκολες συνθήκες ακόμα και για συμμετοχή σε Rally Raid.

Η παρέα που έχει μαζευτεί με τρία ακόμα F150 κάνουν τα περάσματά τους μέσα σε μία χωμάτινη πίστα. Και εξαντλούν τα όρια του αμερικάνικου Raptor το οποίο περνάει για πλάκα και για αρκετές φορές το συγκεκριμένο άλμα.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα από τα περάσματα, ο οδηγός αποφάσισε να πιέσει λίγο παραπάνω. Και σήκωσε στον αέρα το Raptor με ταχύτητα κοντά στα 100 χλμ/ώρα. Η προσγείωση όμως ήταν μάλλον λάθος, καθώς το τεράστιο pick-up έσκασε στο έδαφος με τους τέσσερις τροχούς ταυτόχρονα.

Το αυτοκίνητο άντεξε για πολλοστή φορά τις τεράστιες δυνάμεις που αναπτύσσονται στις αναρτήσεις και στο πλαίσιο. Αυτό όμως που δεν άντεξε ήταν η σπονδυλική στήλη του οδηγού, ο οποίος έφυγε από το σημείο για το νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ένας σπόνδυλος είχε ραγίσει σε τρία κομμάτια.

Ένας ακόμα οδηγός από την παρέα είχε και αυτός αντίστοιχη εμπειρία, όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, έχοντας απλά πόνους στη μέση για αρκετές ημέρες.

Advertisement

Το ηθικό συμπέρασμα; Μπορεί το αυτοκίνητό σας να αντέχει τέτοιες κακουχίες, δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνει και το σώμα σας. Ή αλλιώς, τα “μεταξωτά” άλματα θέλουν και επιδέξια οσφυϊκή χώρα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα όριο στο τι μπορεί να αντέξει ένα αυτοκίνητο. Και ακόμα ένα πιο επώδυνο όριο για το πόσα μπορεί να αντέξει η σπονδυλική στήλη του οδηγού. Για το όριο της ανθρώπινης ανοησίας τα έχει πει ο Αϊνστάιν.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caz (@sezac80)

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Raptor ξεκολλά όχημα οδικής βοήθειας (+video)
O Ken Block οργιάζει στην έρημο με Ford Raptor (video)
Το νέο Ford Ranger Raptor και με V6 βενζίνης