Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Έρχεται το Volvo XC40

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Έρχεται το Volvo XC40

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Έρχεται το Volvo XC40

ΝΕΑ

Συνεχίσουν με… τέρμα το γκάζι στη Σουηδία, με την Volvo να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της. Και πώς να μη γίνεται αυτό όταν τα νέα μοντέλα της όπως είναι το V40 και το νέο S60/V60 ξεπερνούν κάθε εμπορική προσδοκία με την αγορά της Ευρωπης να τα έχει υποδεχτεί εντυπωσιακά.

Advertisement
Advertisement

Ετσι οι Σουηδοί ετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους μεταξύ των οποίων και το «μικρό» SUV τους το οποίο θα μπει στην κατηγορία που κατοικοεδρεύουν σήμερα η BMW X1, το AUDI Q3 και σύντομα η Mercedes GLA.
Το XC40 (αυτό είναι το πιο πιθανό όνομα) θα τοποθετηθεί στη σειρά XC, κάτω από το επερχόμενο, ολοκαίνουργιο XC90 (το αναμένουμε στα τέλη του χρόνου) και το XC60, το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το αυτοκίνητο θα «χτιστεί» στο δάπεδο του V40 και σχεδιαστικά θα διαθέτει μία… καθαρόαιμη SUV μορφή, παίρνοντας έτσι αποστάσεις από το V40 CrossCountry, το οποίο επίσης πηγαίνει πολύ καλά εμπορικά στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Το αυτοκίνητο θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητο, ενώ εκτός των γνώριμων κινητήρων βενζίνης, θα δούμε τη νέα γκάμα πετρελαιοκινητήρων που εξελίσσει αυτή την περίοδο η Volvo, στο εργοστάσιο κινητήρων που διαθέτει στο Σκέβντε της Σουηδίας. Κινητήρες που αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη ατού στη μάχη που δίνουν οι Σουηδοί με τους κατασκευαστές premium μοντέλων, κυρίως από τη Γερμανία.
Αυτή η νέα τεχνολογία των 4κύλινδρων κινητήρων ονομάζεται VEA (Volvo Engine Architecture) και φέρει την τεχνολογία i-ART. Πιο συγκεκριμένα, μέσω μικροϋπολογιστών ελέγχεται ανά πάσα στιγμή η πίεση ψεκασμού και προσαρμόζεται ανάλογα η ποσότητα του καυσίμου που ψεκάζεται σε κάθε θάλαμο καύσης.
Το XC40 αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2014…

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 αυτοκινητικό site της Ελλάδας, το NewsAuto.gr

 

Advertisement
Advertisement