Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το μικρό SUV της Toyota

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Ερχεται το μικρό SUV της Toyota

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το μικρό SUV της Toyota

ΝΕΑ

Δε θα αφήσει αναπάντητες τις… προκλήσεις στην κατηγορία των μικρών SUV μοντέλων η Toyota. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο αυτοκινητικός κολοσσός θα απαντήσει στα Chevtolet Trax/Opel Mokka, Peugeot 2008, Renault Captur κλπ με ένα μικρών διαστάσεων crossover το οποίο θα «χτιστεί» πάνω στο πλαίσιο του Yaris .

Advertisement
Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο οι Ιάπωνες θέλουν να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά και με την απώλεια της Daihatsu, η οποία με το Terios έκανε καλές πωλήσεις κυρίως στη Νότια Ευρώπη. Θυμίσουμε ότι η Daihatsu δεν παράγει πλέον αυτοκίνητα για την Ευρωπαϊκή αγορά, και μετά την εξάντληση του στοκ, θα αποχωρήσει εντελώς από αυτήν.

Οι πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν ότι σχεδιαστικά, το μικρό SUV της Toyota θα στηρίζεται κατά πολύ στο νέο Urban Cruizer.
Το μικρό Ιαπωνικό SUV θα είναι μόνο προσθιοκίνητο, και  κάτω από το καπό του θα τοποθετηθεί ο  1,4lt πετρελαιοκινητήρας που αποδίδει 90 ίππους. Η κατανάλωσή του αναμένεται να είναι κάτω από τα 4,0lt ανα 100km, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα είναι κάτω από τα 100g CO2/km.
To μικρό SUV της Toyota θα διατίθεται και με τον κινητήρα βενζίνης των 1,33lt απόδοσης 99PS, αλλά και με το υβριδικό σύστημα HSD με τον βενζινοκινητήρα των 1.5lt (75 PS) και με το ηλεκτρικό μοτέρ, με απόδοση 61 PS.
Το χρονοδιάγραμμα των Ιαπώνων αναφέρει ότι το μικρό SUV θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2014. Όμως υπο την πίεση του ανταγωνισμού δεν αποκλείεται να επιταχυνθεί την παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα…

Advertisement
Advertisement