Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρευνα για δυσλειτουργίες στο σύστημα πολυμέσων της Tesla

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα για δυσλειτουργίες στο σύστημα πολυμέσων της Tesla

ΝΕΑ

Έρευνα για δυσλειτουργίες στο σύστημα πολυμέσων της Tesla

ΝΕΑ

Ξεκίνησε έρευνα από την Εθνική Αρχή Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων των ΗΠΑ (NHTSA) σχετικά με αναφορές πιθανών αστοχιών του συστήματος πολυμέσων που έχουν τοποθετηθεί σε περίπου 63.000 οχήματα Tesla Model S.

Advertisement
Advertisement

Το NHTSA έχει λάβει 11 καταγγελίες για τέτοιες περιπτώσεις στα οχήματα Model S (2013-2015). Η μονάδα ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή Nvidia Tegra 3 με ενσωματωμένη συσκευή μνήμης flash 8 GB eMMC NAND, μια συσκευή που έχει πεπερασμένη διάρκεια ζωής με βάση τον αριθμό κύκλων προγράμματος / διαγραφής. Το σύστημα πολυμέσων της Tesla αποτυγχάνει να λειτουργήσει όταν η συσκευή flash eMMC NAND έχει φθαρεί.

Οι αστοχίες της συσκευής είναι πιθανό να αποκαλυφθούν μετά από περιόδους προοδευτικής υποβαθμισμένης απόδοσης, όπως μεγαλύτεροι χρόνοι ενεργοποίησης, συχνότερες εμπλοκές στην οθόνη αφής, μέτρια συνδεσιμότητας και απώλεια πλοήγησης. Εάν η μονάδα ελέγχου πολυμέσων δεν λειτουργεί δεν παρέχονται στο χρήστη ηχητικές και οπτικές πληροφορίες στην οθόνη αφής, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ψυχαγωγίας, πλοήγησης και περιήγησης στο διαδίκτυο. Σημαίνει επίσης ότι η εικόνα που παρέχεται από την κάμερα οπισθοπορείας δεν εμφανίζεται. Η αποτυχία του MCU μπορεί επίσης να προκαλέσει την προεπιλογή του κλιματισμού στην αυτόματη λειτουργία ενώ ταυτόχρονα περιορίζει και το ρεύμα της μπαταρίας κατά την διαδικασία της φόρτισης.

Καταγγελίες αναφέρουν πως όταν η μονάδα ελέγχου πολυμέσων παρουσιάζει δυσλειτουργίες, ο ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να καθαρίσει τα θολωμένα παράθυρα καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει αποτελεσματικά τον κλιματισμό. Ένα άλλο παράπονο ανέφερε επίσης πως το σύστημα Tesla Autopilot απενεργοποιήθηκε. Συνολικά, 159.000 Model S (2012-2018) και Model X (2016-2018) χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μονάδα πολυμέσων, αλλά καμία αντίστοιχη έρευνα δεν έχει ξεκινήσει για το Model X.

Advertisement
Advertisement