Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα φωτογραφικά ραντάρ θορύβου…

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα φωτογραφικά ραντάρ θορύβου…

ΝΕΑ

Έρχονται τα φωτογραφικά ραντάρ θορύβου…

ΝΕΑ

Το σύστημα θα καταγράφει τις πινακίδες κυκλοφορίας των παραβατών και θα εκδίδει αυτόματα τα πρόστιμα…

Advertisement
Advertisement

Η συσκευή ανίχνευσης θορύβου είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα φανοστάτη δρόμου και πέραν την ανίχνευσης του υπερβολικού θορύβου έχει τη δυνατότητα να καταγράφει παράλληλα και τις πινακίδες κυκλοφορίας των παραβατών!

Το Παρίσι  είναι η πρώτη πρωτεύουσα που δοκιμάζει το πρώτο ραντάρ ανίχνευσης θορύβου στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την επιβολή προστίμων σε θορυβώδεις μοτοσικλέτες και άλλα οχήματα σε μία από τις πιο θορυβώδεις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Advertisement
Advertisement

«Ο πολύς θόρυβος κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν. Για την υγεία και την ποιότητα ζωής… αυτό το πρώτο ραντάρ ανίχνευσης θορύβου έχει σκοπό να επιβάλλει αυτομάτως πρόστιμα σε οχήματα που κάνουν πολύ θόρυβο», έγραψε ο αναπληρωτής δήμαρχος του Παρισιού David Belliard σε ανάρτησή του στα social media.

Στην παρούσα φάση δεν θα επιβληθούν πρόστιμα, αλλά το Παρίσι σχεδιάζει να επιβάλλει τα πρόστιμα από το Φθινόπωρο, ενώ η κυβέρνηση εγκαθιστά περισσότερα ραντάρ ανίχνευσης θορύβου σε άλλες γαλλικές πόλεις και δοκιμάζει τις διαδικασίες για την αυτοματοποίηση της επιβολής προστίμων στο πλαίσιο ενός νόμου του 2019 για την κινητικότητα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αρχές μπορούν ήδη να επιβάλλουν κυρώσεις σε ιδιοκτήτες θορυβωδών οχημάτων, αλλά η αστυνομία χρειάζεται να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να βεβαιώσει και να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τους οδηγούς.

Advertisement

Το νέο σύστημα θα λειτουργεί όπως τα ραντάρ ανίχνευσης της ταχύτητας, με αυτόματη καταγραφή και επιβολή προστίμων.

«Το πρόβλημα είναι πως η αστυνομία έχει συχνά άλλα πράγματα να κάνει», δήλωσε η Fanny Mietlicki, επικεφαλής της υπηρεσίας Bruitparif που ανέπτυξε και κατασκεύασε την τεχνολογία ραντάρ ανίχνευσης θορύβου.

Advertisement

Ανάλογα ραντάρ έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή Ile-de-France, στα περίχωρα του Παρισιού, στη Νίκαια και στη Λυών από τα τέλη Ιανουαρίου ενώ ακόμη έναν ραντάρ θορύβου έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί στο δυτικό Παρίσι.

Σύμφωνα με έρευνα από το Money.co.uk, βασισμένη σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, το Παρίσι ήταν μία από τις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης με 5,5 εκατομμύρια κατοίκους εκτεθειμένους σε ηχορύπανση που προκαλεί η οδική κυκλοφορία άνω των 55 ντεσιμπέλ, σε σύγκριση με 2,6 εκατ. στο Λονδίνο και 1,7 εκατ. σε Βιέννη και Ρώμη.


ΑΚΟΜΑ:
Πρόστιμα μαμούθ στους πονηρούς εκδρομείς

Έρχονται τα ραντάρ «φόβος και τρόμος» των οδηγών
Προσοχή: Πρόστιμο σοκ για συσκευές αντιραντάρ

Advertisement