Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα έξυπνα παράθυρα από την Tesla

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα έξυπνα παράθυρα από την Tesla

ΝΕΑ

Έρχονται τα έξυπνα παράθυρα από την Tesla

ΝΕΑ

Σας έχει τύχει να ξεχάσετε κάποιο παράθυρο ανοιχτό στο αυτοκίνητο και όταν επιστρέφετε να έχει γεμίσει νερά από τη βροχή το εσωτερικό;

Advertisement
Advertisement

E, αυτό σε ένα Tesla θα είναι σύντομα αδύνατο να συμβεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Elon Musk τουλάχιστον…

Η καλύτερα ένα retweet του ισχυρού άνδρα της Tesla, που ήταν αρκετό ώστε να ξεκινήσει τις πρώτες προβλέψεις για την έξυπνη πατέντα σχετικά με τα παράθυρα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Ο λογαριασμός του Musk κατακλύζεται καθημερινά από εκατοντάδες ιδέες και προβλήματα των κατόχων, και μονάχα μία από αυτές προβλημάτισε τον πολυάσχολο επιχειρηματία που έγνεψε θετικά. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη παρατήρηση, κάποιος που θα αφήσει τα παράθυρο του ανοιχτό -εσκεμμένα ή κατά λάθος- δεν θα ανησυχεί αν σε περίπτωση βροχής.

Advertisement
Advertisement

Μετά από σχετική ρύθμιση, τα έξυπνα παράθυρα θα ενεργοποιούνται από τους αισθητήρες και θα αφήνουν την υγρασία έξω από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ήδη υπάρχει πρόβλεψη στα Tesla έτσι ώστε να κλείνουν τα παράθυρα σε περίπτωση απομάκρυνσης από το ηλεκτρικό, ωστόσο δεν είναι πάντα αυτό επιθυμητό, αφού μπορεί να βρίσκεται μέσα κάποιο κατοικίδιο ή ακόμη και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με την Tesla, οι αισθητήρες θα μπορούν να εντοπίζουν την ύπαρξη ζωής στο αυτοκίνητο και να ενεργοποιούν τον κλιματισμό αυτόματα ή να ζητούν επιβεβαίωση μέσα από το infotainment, προτού κλείσουν τα παράθυρα. Πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα για τη βροχή από την αμερικάνικη εταιρεία; Αυτό δεν είναι προς το παρόν ανακοινώσιμο, αν και θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί ακόμη και με μία ενημέρωση λογισμικού ή πολύ απλά να αφορά τις νέες φουρνιές από τα Gigafactories της εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί ένα Tesla έχει τόσο ήσυχη καμπίνα; (video)
Ποια είναι η νέα μόδα μεταξύ των κατόχων Tesla;
Στο κυνήγι της Tesla ο Όμιλος Hyundai