Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται η νέα κουπέ Giulia και το μεγάλο SUV της Alfa Romeo

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται η νέα κουπέ Giulia και το μεγάλο SUV της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Έρχονται η νέα κουπέ Giulia και το μεγάλο SUV της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Την 1η Ιουνίου είναι προγραμματισμένη να γίνει η επίσημη ανακοίνωση του νέου πλάνου όλων των μαρκών της FCA και ήδη πληροφορίες από το εξωτερικό σε ό,τι αφορά στην Alfa Romeo, επιβεβαιώνουν την επερχόμενη Giulia Coupe καθώς και το νέο μεγάλο SUV της μάρκας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση των πλάνων για την επόμενη 5ετία όλων των μαρκών της FCA (Alfa Romeo, Fiat, Abarth, Maserati, Jeep, Chrysler, Dodge και Ram) θα γίνει σε λίγες ημέρες από σήμερα σε ένα ειδικό event που θα λάβει χώρα στην πίστα δοκιμών του Ομίλου στο Balocco.

Κατά τη διάρκεια αυτού του event και σε ό,τι αφορά στην Alfa Romeo νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι ο Sergio Marchionne, ο Πρόεδρος του Group, θα ανακοινώσει το επικείμενο λανσάρισμα της Giulia Coupe και του νέου μεγάλου SUV της μάρκας. Παράλληλα, θα αποκαλύψει και την είσοδο της Alfa Romeo στα υβριδικά αυτοκίνητα, μέσω νέων συστημάτων υψηλών επιδόσεων.

Ειδικά για την Giulia Coupe, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί τόσο σε 2θυρη όσο και σε 4θυρη κουπέ έκδοση, ενώ ανάμεσα στις επιλογές κινητήρων θα υπάρχει και το νέο υβριδικό σύστημα που θα παρουσιάσει η FCA. Το σύστημα αυτό θα διαθέτει ένα υψηλής απόδοσης σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το οποίο θα προέρχεται από την αντίστοιχη τεχνολογία που έχει η Ferrari στην κορυφαία LaFerrari.

Advertisement
Advertisement

Giulia Coupe 640

Το πρώτο εξ αυτών των συστημάτων θα βασιστεί πάνω στον τωρινό 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 280 ίππων και το δεύτερο πάνω στον 2.9 lt. V6 των 510 ίππων. Η απόδοση αναμένεται να φθάσει στην πρώτη περίπτωση στα 350 άλογα και στη δεύτερη στα 650, με την νέα Giulia Coupe να παίρνει τον τίτλο και της γρηγορότερης Alfa παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά στο νέο μεγάλο SUV, το μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα των Giulia/Stelvio, έχοντας βέβαια αυξημένες διαστάσεις. Θα ενσωματώσει για πρώτη φορά στη μάρκα «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης με ηλεκτρικό turbo και 48-volt μπαταρία, ώστε να μειώσει τους ρύπους του, προσφέροντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Advertisement

Stelvio Sport 640a

Περισσότερα σε κάθε περίπτωση για τα δύο νέα μοντέλα της Alfa Romeo, όπως και για το μέλλον όλων των εταιρειών του FCA Group, θα μάθουμε την 1η Ιουνίου, όταν και γίνει η ανακοίνωση του νέου πλάνου από τον Marchionne.

Advertisement