Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτές είναι οι ανανεωμένες Mercedes G-Class

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτές είναι οι ανανεωμένες Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτές είναι οι ανανεωμένες Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Η Mercedes παρουσίασε τις ανανεωμένες G 500 και AMG G 63, οι οποίες θα έχουν πλέον και ήπια υβριδική υποβοήθηση.

Advertisement
Advertisement

Η ανάγκη για ανανέωση των δύο G-Class της Mercedes ήταν μεγάλη εδώ και κάποιο διάστημα. Η γερμανική εταιρεία δημοσιοποίησε δύο βίντεο σε διάστημα δύο ημερών πρόσφατα και σήμερα αποκάλυψε ολοκληρωτικά μερικές εικόνες και στοιχεία των ανανεωμένων της μοντέλων.

Οι βελτιώσεις στις G 500 και AMG G 63 αφορούν καταρχάς την αεροδυναμική, χωρίς ωστόσο να έχει παραμορφωθεί το χαρακτηριστικό σχήμα του αμαξώματός του. Οι αλλαγές είναι μικρές, αλλά βελτιώνουν σημαντικά τον συντελεστή οπισθέλκουσας (0,48 Cd) κάτι που θα βοηθήσει και στην επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου ή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην ανανεωμένη Mercedes G 500 ο V8 έχει αντικατασταθεί από έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά με ήπια υβριδική υποβοήθηση. Η απόδοση φτάνει τους 449 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος να προσθέτει 20 ίππους όποτε αυτοί χρειάζονται.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, η AMG G 63 facelift διατηρεί τον 4λιτρο twin turbo, συνδυάζοντάς τον όμως και εκείνη με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Εδώ η απόδοση φτάνει πλέον τους 585 ίππους.

Επιπλέον, υπάρχουν και εκδόσεις diesel με ήπια υβριδικό σύστημα. Συγκεκριμένα, θα δούμε τη G-Class ως G 450 d με τον γνωστό εξακύλινδρο diesel των 3.000 κυβικών, με την απόδοση εδώ να έχει ανέβει τους 367 ίππους.

Ενδιαφέρον έχει πως η κορυφαία έκδοση της ανανεωμένης G-Class θα έχει στάνταρ την ενεργητική ανάρτηση Active Ride Control, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τα off-road διαπιστευτήριά της.

Advertisement

Όσον αφορά το αμάξωμα, υπάρχει επανασχεδιασμένη μάσκα και νέες ζάντες, την ώρα που η AMG G 63 ξεχωρίζει λόγω της πιο επιθετικής εικόνας της. Συνολικά, οι σχεδιαστικές αλλαγές είναι μικρές, οι απολύτως απαραίτητες για ένα facelift.

Στο εσωτερικό, όλες οι εκδόσεις των ανανεωμένων G-Class θα διαθέτουν το τελευταίας γενιάς σύστημα MBUX για το infotainment. Ταυτόχρονα, η Mercedes θα προσθέσει νέες επιλογές για τον επίδοξο αγοραστή σε ό,τι θα έχει να κάνει με τα υλικά της καμπίνας και του ταμπλό, ώστε να μπορεί να το φέρει στα γούστα του.

Advertisement

Τέλος, η γερμανική εταιρεία διαθέτει για πρώτη φορά στη G-CLass τεχνολογία για είσοδο χωρίς κλειδί (keyless entry).

Οι τιμές και το χρονοδιάγραμμα ως προς το λανσάρισμα των νέων μοντέλων στις αγορές δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.