Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται διόδια «δύο ταχυτήτων» στην Αττική Οδό!

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται διόδια «δύο ταχυτήτων» στην Αττική Οδό!

ΝΕΑ

Έρχονται διόδια «δύο ταχυτήτων» στην Αττική Οδό!

ΝΕΑ

Οι χρήστες θα καταβάλλουν υψηλότερο τίμημα αν κινούνται τις ώρες αιχμής και χαμηλότερο όταν ο οδικό άξονας δεν έχει κυκλοφοριακό φόρτο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο τρόπο υπολογισμού των διοδίων στην Αττική Οδό αλλά και το οικονομικό κλείσιμο παραχώρησης της Εγνατίας αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρης Πολίτης μιλώντας στην Καθημερινή.

Μάλιστα ο κ. Πολίτης ξεκαθάρισε ότι στα μέσα του 2023 προγραμματίζεται να κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές για την Αττική Οδό επισημαίνοντας ότι: «Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε στα οκτώ υποψήφια σχήματα το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης, ενώ αναμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για την τιμολογιακή πολιτική στα διόδια. Έχουμε προτείνει ένα μοντέλο τιμολόγησης που θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του άξονα και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου. Εκτιμούμε ότι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με το οικονομικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού ο κ. Πολίτης ανέφερε ότι: «Πράγματι έχει σημειωθεί μια μικρή καθυστέρηση, που οφείλεται στην πολυπλοκότητα των συμβατικών κειμένων που αφορούν τη χρηματοδότηση, συντήρηση και κατασκευή των επεκτάσεων του έργου. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που θα δοθεί η Αττική Οδός;
Προς Ραφήνα και Λαύριο επεκτείνεται η Αττική Οδός!
Αττική οδός: Ρυθμίσεις στον κόμβο Μεταμόρφωσης