Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το Toyota Yaris των 300 ίππων

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το Toyota Yaris των 300 ίππων

ΝΕΑ

Έρχεται το Toyota Yaris των 300 ίππων

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο GR Yaris των 250 ίππων, όμως σύντομα θα φέρει μια ακόμη έκδοσή του, η οποία με 300 ίππους ισχύος θα είναι το πιο δυνατό Yaris όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2020 το GR Yaris με 250 ίππους και τετρακίνηση θα είναι ένα από τα πιο «καυτά» μικρά της αγοράς, όμως η νέα έκδοση των 300 ίππων θα δώσει στην Toyota ένα πραγματικά εκρηκτικό μικρό αυτοκίνητο.

Το νέο μοντέλο θα φέρει την ονομασία «GRMN», η οποία συνόδεψε το περιορισμένης παραγωγής Yaris τωρινής γενιάς με τα 212 άλογα, όμως η παραγωγή του θα είναι ακόμη πιο περιορισμένη και η τιμή του αρκετά υψηλή.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τα 300 άλογα ισχύος, το νέο Yaris GRMN θα έχει μειωμένο βάρος, επίσης τετρακίνηση, αλλά και στήσιμο για χρήση σε δρόμο και πίστα. Η οροφή θα είναι ανθρακονημάτινη, οι πόρτες από αλουμίνιο και το καπό φτιαγμένο από ελαφρύ υλικό.

Ως προς τις επιδόσεις του, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε κάτω από 5.0 sec και τελική ταχύτητα 270 km/h.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση για το μοντέλο, όμως θυμίζουμε ότι το GR Yaris των 250 ίππων, φέρει μοτέρ 1.6 turbo και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το μοτέρ αυτό, με τις απαραίτητες βελτιώσεις, αναμένεται να είναι και η «καρδιά» του νέου Yaris GRMN.