Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό Honda Jazz

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό Honda Jazz

ΝΕΑ

Έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό Honda Jazz

ΝΕΑ

Μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Honda Jazz δεν είναι πλέον και πολύ μακριά από την παρουσίασή της η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2020. Η εν λόγω έκδοση του Jazz θα είναι παγκόσμια και οι Ιάπωνες αναμένουν ετήσιες πωλήσεις 100.000 αυτοκινήτων, τουλάχιστον στην αρχή. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα 100.000 Jazz ετησίως μπορεί να ακούγονται αρχικά πολλά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Honda κάνει ό,τι μπορεί για να κινηθεί προς αυτό το νούμερο ξεκινώντας από το χαμηλό κόστος εξέλιξης που θα κρατήσει παράλληλα και την τιμή του ηλεκτρικού μοντέλου σε πιο λογικά επίπεδα. Σύμφωνα με αναφορές η ιαπωνική εταιρία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξέλιξη των μπαταριών του μικρού αυτοκινήτου της με την κινέζικη Contemporary Amperex Technology (CATL), με στόχο την παραγωγή μιας μπαταρίας χαμηλού κόστους.

Οι δύο εταιρίες θα κινηθούν προς την εξέλιξη μιας χαμηλού κόστους μπαταρίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η συγκεκριμένη μπαταρία θα είναι και χαμηλών προδιαγραφών: ο εκτιμώμενος στόχος για την αυτονομία που θα προσφέρει στο αυτοκίνητο της Honda είναι τα 300 χλμ., με την τιμή του Jazz να μην υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ (χωρίς φόρους).

Αν αυτά τα δύο στοιχεία ισχύουν, (η προσιτή τιμή και η μεγάλη αυτονομία δηλαδή) τότε οι προβλέψεις της Honda για τουλάχιστον 100.000 Jazz κάθε χρόνο ίσως και να μην ακούγονται και τόσο ουτοπικές.

Advertisement
Advertisement