Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Volkswagen Amarok

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο Volkswagen Amarok

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Volkswagen Amarok

ΝΕΑ

Ένα νέο teaser κυκλοφόρησε η Volkswagen για το νέο της ημιφορτηγο, που δείχνει έτοιμο για την παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Πριν από ένα χρόνο η Volkswagen έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη εικόνα teaser, που έδειχνε το Amarok της επόμενης γενιάς. Η δεύτερη εικόνα είναι πιο κοντά στο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει.

Το αρχικό teaser έδειχνε μία πρόταση που έμοιαζε με πρωτότυπο, καθώς είχε μεγάλους τροχούς και δεν είχε λαβές στις πόρτες. Στην νέα επίσημη φωτογραφία που δημοσίευσε η VW Commercial Services φέρνει το αγροτικό φορτηγό πιο κοντά στην πραγματικότητα. Η πρώτη εικόνα απεικόνιζε το μοντέλο με μόνο δύο πόρτες, ενώ η τελευταία προεπισκόπηση του Amarok το δείχνει με διαμόρφωση διπλής καμπίνας. Εκτός από τις πίσω πόρτες έχει επίσης εξοπλιστεί με ράγες οροφής, φώτα LED και roll bar στην καρότσα. Η VW τροποποίησε επίσης τον εμπρός προφυλακτήρα τοποθετώντας εκεί τα φώτα ομίχλης για να γίνουν πιο ορατά από ό, τι πριν, ενώ η μεταλλική λεπτομέρεια «σε σχήμα Χ» κάνει την σχεδίαση περισσότερο επιβλητική.

Οι πορτοκαλί πινελιές διατηρούνται, όπως και οι τετράγωνοι θόλοι των τροχών και οι ασημένιοι καθρέφτες. Πάνω τους είναι ενσωματωμένα τα φλας, υποδηλώνοντας ότι ο σχεδιασμός είναι πιο κοντά στην παραγωγή από το προηγούμενο teaser. Το καπό στο αρχικό teaser φαινόταν αρκετά ψηλό για να εμποδίζει την… ορατότητα, αλλά τώρα έχει αμβλυνθεί. Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι οι γραμμές του αυτοκινήτου, που είναι κοντά στην σχεδιαστική ταυτότητα της VW ξεκινώντας από την επάνω γωνία των προβολέων, που εκτείνεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή του προφίλ πριν την πίσω κολώνα.

Advertisement
Advertisement

Η VW οφείλει την συνέχεια του Amarok στην… Ford. Εάν δεν ήταν η πλατφόρμα του Ranger που δανείστηκε από το Blue Oval, η VW, θα το είχε καταργήσει. Ναι, το νέο Amarok θα είναι στενά συνδεδεμένο με το επόμενο Ranger, αλλά οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί πολλές αλλαγές, τις οποίες μπορούμε ήδη να διακρίνουμε από το εμπρός μέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η VW Commercial Vehicles εργάζεται σε μία αντίστοιχη έκδοση του Ranger Raptor, η οποία θα ονομάζεται πιθανώς Amarok R , για να μπουν στις εκδόσεις υψηλής απόδοσης όπως τα Golf, T-Roc, Tiguan, Arteon και Touareg. Λέγεται ότι θα έχει περίπου 300 ίππους, αλλά το πιο σημαντικό, είναι οι δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Η δεύτερη γενιά του Amarok θα κυκλοφορήσει το 2022 μετά την μεταφορά της παραγωγής στο εργοστάσιο της Ford στο Silverton της Νότιας Αφρικής, όπου πρόκειται να συναρμολογηθεί και το νέο Ranger. Για να ετοιμαστεί η εγκατάσταση και για τα δύο φορτηγά, η Ford ανακοίνωσε στις αρχές του περασμένου μήνα ένα σχέδιο επένδυσης πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις μονάδες παραγωγής της Νοτίου Αφρικής για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας. Η εταιρία αναμένει πως το Ranger και το Amarok θα εξαχθούν σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Advertisement