Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό των Τούρκων!

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό των Τούρκων!

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό των Τούρκων!

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement

Η τουρκική αντεπίθεση, στον κλάδο του αυτοκινήτου καλά κρατεί! Η εταιρεία Agrotech Group, κάτοχος πλέον του 75% των μετοχών της Joyce Electric Vehicles Technologies, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, κινητήρων και μπαταριών αποκλειστικά στην Τουρκία

Αναφέρεται ότι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας Joyce, το οποίο θα συστηθεί στην εγχώρια αγορά τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, θα προσφερθεί προς πώληση από 699 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Δηλαδή, ένα ποσό που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ και όπως και στην περίπτωση του Togg, φτηνό δεν το λες! Το αντίθετο…

Το VC3, όπως ονομάζεται, είναι ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με μήκος 3,50 μέτρα και βάρος μόλις 805 κιλά Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 15 kWh και η τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 100 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου, ενώ τα στελέχη της Agrotech, αποκάλυψαν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν το έργο τους στη Silicon Valley στην Καλιφόρνια, όπου εδρεύουν παγκόσμιες εταιρείες κολοσσοί όπως η Apple, η Google, το Facebook και η Tesla, εκπρόσωπος της εταιρείας αποκάλυψε ότι η εταιρεία, η οποία εγκρίθηκε με την επωνυμία Agrotech USA LLC και όλες οι διαδικασίες ίδρυσης και αδειοδότησης έχουν ολοκληρωθεί, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα εξαγωγών τεχνολογίας στο πλαίσιο ενός 3ετούς στρατηγικού σχεδιασμού.

Η μελλοντική γκάμα θα περιλαμβάνει και άλλα δύο επιβατικά μοντέλα, το πιο πολυτελές EC5 και το SUV EX3, καθώς και ένα τρίθυρο επαγγελματικό που θα κοστίζει 1,199 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, που με την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε περίπου 34.000 ευρώ.