Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το ηλεκτρικό Renault Twingo

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το ηλεκτρικό Renault Twingo

ΝΕΑ

Έρχεται το ηλεκτρικό Renault Twingo

ΝΕΑ

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν πως η ηλεκτρική έκδοση του Renault Twingo θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην προσεχή έκθεση της Γενεύης

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault θα υποδεχθεί πολύ σύντομα ένα ακόμα μέλος καθώς σύμφωνα με άρθρο του βρετανικού Auto Express στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης θα παρουσιαστεί η ηλεκτρική έκδοση του Twingo. Το ηλεκτρικό Twingo θα προσφέρει μια πιο προσιτή λύση από το Zoe για όσους αναζητούν ένα ευέλικτο και πρακτικό αυτοκίνητο πόλης.

Το άρθρο επιβεβαιώνει τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και αναφέρει πως το Twingo θα χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σύστημα του δίδυμου Smart EQ Forfour. Αν και ακόμα η Renault δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ενημέρωση θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως το Twingo θα έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το Smart.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή την περίπτωση το Twingo θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία 17,6 Kwh η οποία θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Η αυτονομία υπολογίζεται στα 145 χιλιόμετρα ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα θα κυμαίνεται στα 12’’.

Όπως και στο Smart EQ το Twingo θα υποστηρίζει φόρτιση έως και 22 kW, πράγμα που σημαίνει πως στο κατάλληλο δίκτυο ταχυφόρτισης θα μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς του σε λιγότερο από 40 λεπτά.