Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το 2015 το Tesla Model X

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το 2015 το Tesla Model X

ΝΕΑ

Έρχεται το 2015 το Tesla Model X

ΝΕΑ

Τις αιτίες καθυστέρησης στην έναρξη παραγωγής του πολυτελούς ηλεκτρικού SUV ανέφερε ο Elon Musk, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Tesla Motors. Ο 43χρονος εφευρέτης και επιχειρηματίας έκανε γνωστό ότι θα παραμείνει επικεφαλής της αμερικάνικης εταιρείας για ακόμη 4-5 χρόνια, μέχρι το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς των ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το πρωτότυπο Model X είχε κάνει την εμφάνισή του το Φεβρουάριο του 2012 και η έναρξη παραγωγής προοριζόταν για το 2014. Το project έχει όμως καθυστερήσει, κυρίως λόγω των πολύπλοκων θυρών gullwings, ή falcon wings όπως της ονομάζουν στην Tesla. «Θέλουμε το μοντέλο παραγωγής να είναι διαφορετικό από το πρωτότυπο, να δείχνει καλύτερο. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο και αυτό απαιτεί αρκετή προσπάθεια», δήλωσε ο Musk. Η έναρξη παραγωγής έχει οριστεί πλέον για το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Το Model X θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Όπως και με το Model S, θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις μπαταρίας (με 60 ή 85 kWh). Αναμένεται να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 sec, βάζοντας «δύσκολα» σε μοντέλα όπως η Cayenne.

Advertisement
Advertisement

O Musk έκανε γνωστό ότι η Tesla βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χώρου για την ανέγερση ενός μεγάλου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών, του λεγόμενου «Gigafactory». Μέσω της μαζικής παραγωγής αναμένεται να πέσει το κόστος τους και άρα το κόστος των ηλεκτρικών μοντέλων της Tesla.