Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται targa μοντέλο από την Ferrari;

Ελλάδα 0:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται targa μοντέλο από την Ferrari;

ΝΕΑ

Έρχεται targa μοντέλο από την Ferrari;

ΝΕΑ

Στην κατοχύρωση νέων σχεδίων, στα οποία παρουσιάζεται ύστερα από αρκετά χρόνια οροφή τύπου targa, προχώρησε η Ferrari. Λέτε να δούμε και ανάλογο μοντέλο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον; ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα η ιταλική εταιρία κατοχύρωσε την πατέντα της με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών. Στα έγγραφα της πατέντας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “…αμάξωμα coupe με σκληρή οροφή η οποία αφαιρείται και στηρίζεται μπροστά από το παρμπρίζ, και πίσω από ένα άκαμπτο, πλήρως πλάτους roll bar”.

Από αυτά που καταλαβαίνουμε από την συγκεκριμένη πατέντα, η οποία κατατέθηκε για πρώτη φορά στις αρχές τους έτους, η Ferrari δεν χρειάζεται μία νέα πατέντα για έναν τόσο απλό σχέδιο. Η ιταλική εταιρία προχώρησε στην κατάθεση αυτής της πατέντας λόγω ενός νέου συστήματος που εξελίσσει το οποίο μειώνει την περιδίνηση του αέρα στην καμπίνα ενός targa μοντέλου, όταν η οροφή απουσιάζει.

ferrari_targa_patend_vent_system

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ανατάραξη του αέρα είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα αμαξώματα τύπου targa όσον αφορά στην άνεση των επιβαινόντων όταν απουσιάζει η οροφή. Οι Ιταλοί θέλουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα και στα σχέδια που έχουν καταθέσει δείχνουν ένα παρμπρίζ που είναι ελαφρώς υπερυψωμένο σε σχέση με το roll bar, με τον αέρα με τον αέρα να καταλήγει σε αεραγωγούς που βρίσκονται πίσω από τα κεφάλια των επιβαινόντων.

Η κατοχύρωση αυτών των σχεδίων από την Ferrari μπορεί να σημαίνει τον ερχομό ενός νέου μοντέλου στους επόμενους μήνες. Μπορεί όμως να δίνει απλά τη λύση σε ένα πρόβλημα που δείχνει να βασανίζει τους Ιταλούς εδώ και χρόνια και να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δούμε κάτι καινούριο.