Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται νέο και προσιτό ηλεκτρικό Audi

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται νέο και προσιτό ηλεκτρικό Audi

ΝΕΑ

Έρχεται νέο και προσιτό ηλεκτρικό Audi

ΝΕΑ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα των ηλεκτρικών μοντέλων εξαπολύει η Audi, δίνοντας έμφαση και στο πιο προσιτό κομμάτι της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η Audi έχει σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της, παρουσιάζοντας τουλάχιστον 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2025, τα μισά εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του CEO της εταιρίας Markus Duesmann, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η πρόθεση της Audi να παρουσιάσει και ένα μικρό μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4 e-tron.

Το μοντέλο αυτό θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP του γκρουπ αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Audi είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει το A3 όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος, δήλωσε ότι μέχρι το 2027 η Audi θα έχει παρουσία με αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία, στοχεύοντας να γίνει πλήρως ηλεκτρική μάρκα μετά το 2030.

Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του A3 θα υπάρχει σε έκδοση sedan και hatchback. Χάρη στην εξελιγμένη πλατφόρμα SSP θα μπορεί να εφοδιάζεται με μεγάλες μπαταρίες που θα του παρέχουν αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων.

Advertisement

Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτής της πλατφόρμας είναι η δυνατότητα φόρτισης έως και τις 270 kWh, κάτι που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παίρνει αυτονομία 129 χιλιομέτρων σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί της νέας γενιάς μπαταρίες της εταιρίας, ενώ θα είναι έτοιμο για να δεχθεί και solid state μπαταρίες.

Advertisement

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού A3 θα γίνει μετά το λανσάρισμα του Q6 e-tron, το οποίο θα βασίζεται και αυτό στη νέα πλατφόρμα PPE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q6 e-tron: Τελικές δοκιμές στον αρκτικό κύκλο
Δοκιμή: Audi Q5 40 TDI Hybrid Quattro S Tronic
Η Final Edition του Audi TT σηματοδοτεί το τέλος μετά από 25 χρόνια