Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό crossover της Kia

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό crossover της Kia

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό crossover της Kia

ΝΕΑ

Την Έκθεση Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας επιλέγει η Kia για να παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή την ηλεκτρική έκδοση του compact crossover της Niro, για την οποία μας δίνει από σήμερα μια μικρή «γεύση». ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν οι πληροφορίες για το ηλεκτρικό Kia Niro είναι περιορισμένες, όμως η εταιρεία υπόσχεται ότι θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και εξελιγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, αλλά και ένα επίσης εξελιγμένο σύστημα εμπρόσθιου φωτισμού.

Σχεδιαστικά, θα βασιστεί πάνω στο τωρινό Kia Niro, περιλαμβάνοντας ένα ελαφρώς τροποποιημένο εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και μικροαλλαγές στο πίσω μέρος του, που θα του επιτρέψουν να διαφοροποιήσει την παρουσία του.

Niro EV 640B

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του, αυτό αναμένεται να προέλθει από την ηλεκτρική εκδοχή του Hyundai Ioniq, διαθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα που θα έχει ισχύ 120 ίππων, αλλά και μια μπαταρία χωρητικότητας 28kWh, που θα του προσφέρει αυτονομία λίγο πιο πάνω από τα 200 χλμ.

Το εάν θα επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα και στην πράξη θα το γνωρίζουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες και κατά το ντεμπούτο του στην Έκθεση του Λας Βέγκας τη Δευτέρα. Η έκδοση παραγωγής του νέου Kia Niro EV αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Niro EV 640