Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έρχεται υβριδική η Porsche 911;

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται υβριδική η Porsche 911;

Mobility

Έρχεται υβριδική η Porsche 911;

Mobility

H ύπαρξη μίας υβριδικής Porsche 911 σίγουρα θα προκαλέσει αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, αν και η κατασκευή της δεν θα είναι και ιδιαίτερα εύκολη.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανικό μέσο, ο επικεφαλής της Porsche 911, Frank-Steffen Walliser, δήλωσε ότι το σημαντικότερο στοιχείο της υβριδικής έκδοσης του γερμανικού supercar θα σχετίζεται με το βάρος και τις διαστάσεις του υβριδικού συστήματος.

Advertisement
Advertisement

«Λόγω των κόμπακτ διαστάσεων της 911, η κατασκευή των συστημάτων που θα περιλαμβάνονται στο υβριδικό πακέτο θα πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε τη διάταξη 2+2 του αυτοκινήτου, ούτε την αρχιτεκτονική του, καθώς αυτή είναι η ιστορία του μοντέλου».

Πάντως η εξέλιξη της υβριδικής 911 δεν δείχνει να προχωρά, αν και η αρχιτεκτονική του πλαισίου της 8ης γενιάς 992 μπορεί να υποστηρίξει την παραπάνω τεχνολογία. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche, Michael Steiner ανέφερε ότι ένας σημαντικός λόγος για την καθυστέρηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ αποτελεί το αυξημένο βάρος που προσθέτει στο αμάξωμα η μπαταρία, υποστηρίζοντας ότι τα πρωτότυπα δοκιμών παραμένουν «υπέρβαρα».