Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η E-Class με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η E-Class με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

ΝΕΑ

Έρχεται η E-Class με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

ΝΕΑ

Η γκάμα του μεγάλου οικογενειακού αλλά και business car της Mercedes είχε ανανεωθεί πριν από 14 μήνες, αποκτώντας νέα εμφάνιση και εκσυγχρονισμένη γκάμα κινητήρων. Από το Σεπτέμβριο έρχονται όμως και άλλες αλλαγές στην E-Class, με σημαντικότερη την παρουσία του 9G-Tronic, ενός αυτόματου συστήματος μετάδοσης με μετατροπέα ροπής και – όπως μαρτυρά το όνομά του – 9 σχέσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο αυτόματο κιβώτιο θα αντικαταστήσει σταδιακά στη γκάμα της Mercedes το 7G-Tronic, θα παραμείνει όμως η έκδοση AMG για τις sport κατασκευές, όπως η νέα GT. Ας επιστρέψουμε όμως στην E-Class και συγκεκριμένα στην έκδοση E350 BlueTEC. Σύμφωνα με τη Mercedes Μ. Βρετανίας, ο V6 diesel των 2.987 cc αποκτά περισσότερη ιπποδύναμη, αποδίδοντας πλέον 258 PS. Σε συνδυασμό με το 9G-TRONIC οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται στα 136 g/km για το Coupe, στα 139 g/km για το Sedan, στα 142 g/km για το Estate και στα 143 g/km για το Cabrio.

Το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα εφοδιάζει και τη νέα CLS στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 220 BlueTEC, 250 BlueTEC, 350 BlueTEC και στη βενζινοκίνητη 500. Το 9G-TRONIC μπορεί να εξοπλίσει πισωκίνητα ή τετρακίνητα μοντέλα, αλλά και να συνδυαστεί με υβριδικά ή plug-in υβριδικά συστήματα. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα το δούμε να επεκτείνει την παρουσία του και χαμηλότερα στη γκάμα της Mercedes. Ο κατασκευαστής από τη Στουτγάρδη έχει παράξει περισσότερα από 22 εκατ. αυτόματα συστήματα μετάδοσης έως σήμερα.

Advertisement
Advertisement