Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται με 350 άλογα το νέο κορυφαίο Peugeot 508

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται με 350 άλογα το νέο κορυφαίο Peugeot 508

ΝΕΑ

Έρχεται με 350 άλογα το νέο κορυφαίο Peugeot 508

ΝΕΑ

Η Peugeot ετοιμάζει τη νέα πιο σπορ έκδοση του μεσαίου 508, η οποία αναμένεται να προσφέρει 350 άλογα ισχύος και άκρως «καυτές» επιδόσεις στην πλέον οικογενειακή κατηγορία αυτοκινήτων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες μας έρχονται από το εξωτερικό και σύμφωνα με αυτές, το νέο super hot μεσαίο μοντέλο ετοιμάζεται ήδη από το αγωνιστικό τμήμα της Peugeot, την Peugeot Sport. Η ονομασία του θα είναι «508 R» και θα φέρει τη γαλλική μάρκα αντιμέτωπη με τα ισχυρότερα μεσαία της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στην κίνησή του, αυτή αναμένεται να παρέχεται από ένα υβριδικό σύστημα που θα συνδυάζει έναν 1.400άρη turbo κινητήρα βενζίνης με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να αγγίζει τα 350 άλογα και η κίνηση θα μεταδίδεται και στους 4 τροχούς.

Όσο για τις επιδόσεις, αυτές αναμένεται να είναι άκρως «καυτές» αφού το 0-100 km/h υπολογίζεται ότι θα θέλει μόνο 4.5 sec και η τελική ταχύτητα θα φθάνει στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά για την εμφάνισή του, αυτή μέσω συγκεκριμένων επεμβάσεων στο αμάξωμα θα είναι ακόμη πιο δυναμική από αυτή των «απλών» επιλογών του Peugeot 508.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο αρχισχεδιαστής της Peugeot, Gilles Vidal, δεν είναι δύσκολο το μεσαίο μοντέλο της γαλλικής μάρκας να γίνει ακόμη πιο σπορτίφ αισθητικά, προετοιμάζοντάς μας ουσιαστικά για το νέο κορυφαίο μοντέλο.

508 new (1)