Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes SL: Παρουσίαση το 2021

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes SL: Παρουσίαση το 2021

ΝΕΑ

Νέα Mercedes SL: Παρουσίαση το 2021

ΝΕΑ

Η SL είναι παραδοσιακά το κορυφαίο κουπέ/κάμπριο της Mercedes και πλέον η επόμενη γενιά της θα έρθει σε 3 χρόνια από σήμερα, έχοντας ως στόχο να τονίσει τις παγκόσμιες πωλήσεις του μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις της SL παγκοσμίως είναι χαμηλότερες σε σχέση με το παρελθόν και η παρουσίαση της νέας γενιάς της κορυφαίας γερμανίδας το 2021 αναμένεται να τους δώσει την ώθηση που απαιτεί η Mercedes.

Για να το καταφέρει αυτό σύμφωνα με νέες πληροφορίες η γερμανική εταιρεία έχει αναθέσει την εξέλιξη της νέας SL στην AMG και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα που ασχολείται με την επόμενη γενιά της Mercedes-AMG GT, η οποία παρεμπιπτόντως θα παρουσιαστεί το 2022.

Κατά συνέπεια η επόμενη γενιά της Mercedes SL αναμένεται να έχει πιο σπορ χαρακτηριστικά σε σχέση με την τωρινή, καθώς και να υιοθετήσει μηχανικές και τεχνικές λύσεις που δεν υπάρχουν σήμερα στο αυτοκίνητο όπως πλήρως αλουμινένιο αμάξωμα, παθητική τετραδιεύθυνση και ενεργές αντιστρεπτικές. Προαιρετικά θα υπάρξει και αερανάρτηση, αλλά και η τετρακίνηση 4Matic της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα SL αναμένεται να έχει μακρύτερο μεταξόνιο και δύο επιπλέον θέσεις πίσω από τις μπροστινές, ώστε να μην υπάρξει και εσωτερικός ανταγωνισμός απέναντι στην –φυσικά 2θέσια– AMG GT.

Σε ό,τι αφορά τέλος στους κινητήρες της, είναι δεδομένο ότι το νέο γερμανικό μοντέλο θα λάβει και υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει ακόμη και υβριδική επιλογή plug-in (φόρτιση και από πρίζα), που θα προσφέρει περισσότερη δύναμη και ροπή.

15C1119_033