Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τεχνική σκοπιά των προβολέων της Opel

Ελλάδα 8:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η τεχνική σκοπιά των προβολέων της Opel

ΝΕΑ

Η τεχνική σκοπιά των προβολέων της Opel

ΝΕΑ

Η Opel θα λανσάρει την επόμενη γενιά φώτων IntelliLux LED στο νέο Insignia το 2017. Πέρα από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της βραβευμένης τεχνολογίας που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Astra, οι εξελιγμένοι προβολείς διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες που βελτιώνουν την ορατότητα στο σκοτάδι.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όταν η Opel αποκάλυψε το Monza Concept, οι ειδικοί συστημάτων εξωτερικών φώτων της εταιρίας δεν ήταν απλώς ενθουσιασμένοι. Τοποθετούσαν τις τελικές πινελιές στο σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων IntelliLux LED matrix του νέου Opel Astra, που αποτελείται από 16 στοιχεία LED – οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος – το οποίο προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Τα πράγματα κύλησαν ευνοϊκά για τους ειδικούς συστημάτων φώτων της Opel και προς όφελος των μελλοντικών αγοραστών του νέου Insignia: η πρόοδος των λυχνιών LED προχώρησε με ταχύτητα φωτός. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Astra, οι λυχνίες LED είχαν γίνει ακόμα πιο συμπαγείς και ισχυρές, και οι μηχανικοί της Opel χρησιμοποίησαν την υψηλότερη απόδοσή τους για να χωρέσουν διπλάσια στοιχεία LED (32) στους – εμπνευσμένους από το Monza Concept – προβολείς του νέου Insignia σε σχέση με το Astra.

Advertisement
Advertisement

Λόγω των περισσοτέρων στοιχείων LED, οι αλλαγές γίνονται ομαλότερα με αποτέλεσμα οι φωτεινές δέσμες να προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Έτσι, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς ntelliLux LED matrix του νέου Insignia παράγουν ακόμη πιο πλούσιο και έντονο φως.

Opel nixta-640

Ο Ingolf Schneider, Engineering Group επικεφαλής συστημάτων εξωτερικών φώτων, τόνισε: «Τώρα, φέρνουμε την εξελιγμένη, δεύτερη γενιά αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας στην αγορά με το νέο Insignia, με πρόσθετες νέες λειτουργίες που θα βελτιώσουν περαιτέρω την ορατότητα τη νύχτα».

Advertisement

Με σκοπό την αναβαθμισμένη ορατότητα στις στροφές με μεγάλη σκάλα φώτων, οι μηχανικοί πρόσθεσαν μία νέα λειτουργία στους προβολείς IntelliLux LED matrix του νέου Insignia. Η ένταση τη δέσμης των εσωτερικών στοιχείων αυξάνεται ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης, ώστε να φωτιστεί περισσότερο η στροφή.

Κάθε προβολέας περιλαμβάνει επίσης μία εστιασμένη δέσμη μεγάλης σκάλας που παρέχει πρόσθετο φωτισμό σε εμβέλεια μέχρι 400 m, βελτιώνοντας περαιτέρω την ορατότητα του νέου Insignia μακριά.

Advertisement

Μόλις το αυτοκίνητο βγει από μία αστική περιοχή, οι προβολείς IntelliLux LED ενεργοποιούνται αυτόματα και στη συνέχεια προσαρμόζουν σταθερά την εμβέλεια και κατανομή της δέσμης σε όλες τις κυκλοφοριακές συνθήκες, είτε πρόκειται για οδήγηση στην πόλη, σε επαρχιακό δρόμο, ή στον αυτοκινητόδρομο, ή σε καμπές. Κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα για το νέο Opel Insignia – αλλά χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.