Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβεβαίωση Newsauto για τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και τροχόσπιτα!

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση Newsauto για τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και τροχόσπιτα!

ΝΕΑ

Επιβεβαίωση Newsauto για τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και τροχόσπιτα!

ΝΕΑ

Ωστοσο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση εφαρμογής της νέας νομοθεσίας.

Advertisement
Advertisement

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr σχετικά με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που αφορά στα τρέιλερ, στις μπαγκαζιέρες και στα τροχόσπιτα σύμφωνα με την οποία αποκτούν δικές τους πινακίδες αλλά και άδειες κυκλοφορίας από τις 18 Δεκεμβρίου 2021. Ωστόσο το Newsauto.gr είχε πρώτο αποκαλύψει πως εξαιτίας τεχνολογικών προβλημάτων η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας αναμένεται να εφαρμοστεί στα τέλη Ιανουαρίου 2022 και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την παράταση της εφαρμογής της ενώ δίδεται προσωρινή λύση στα ρυμουλκά που είναι ιδιοκατασκευές χωρίς έγκριση τύπου.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται από το ΥΜΕ: «Στο πλαίσιο αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εντάσσεται στη νέα σύγχρονη μηχανογραφική εφαρμογή και η διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας έλξης οχημάτων κατηγορίας «Ο» (ελαφρά ρυμουλκούμενα οχήματα).

Ως εκ τούτου, μετακυλίεται η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης Αριθ. 292015 (ΦΕΚ4966 Β 27/10/21), η ισχύς της οποίας άρχιζε την 18-12- 2021.

Η οριστική ημερομηνία εφαρμογής της σχετικής απόφασης θα καθοριστεί από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές,  κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Συγχρόνως, στο χρονικό αυτό διάστημα θα μελετηθεί η δυνατότητα χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων με τη διαδικασία που περιγράφεται στην αριθ. 292015/2021 απόφαση (βεβαίωση μηχανολόγου) και σε όσα ρυμουλκούμενα δεν είχαν χορηγηθεί σημειώματα έλξης (ιδιοκατασκευές, ρυμουλκούμενα χωρίς έγκριση τύπου) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η περαιτέρω κυκλοφορία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε αλλάζουν όλα σε τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και τροχόσπιτα
Με δική τους άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας τρέιλερ και τροχόσπιτα
Αλλάζει ο έλεγχος των κοτσαδόρων στα ΚΤΕΟ