Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίθεση Trump στη GM

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίθεση Trump στη GM

ΝΕΑ

Επίθεση Trump στη GM

ΝΕΑ

«Η General Motors παραδίδει Chevy Cruze υα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεξικό σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, χωρίς να πληρώνει δασμούς. Κατασκεύασέ τα στις ΗΠΑ ή πλήρωσε έναν βαρύ τελωνειακό δασμό!» ήταν το μήνυμα του Trump στο Twitter.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες και οι μετοχές της GM κατέγραψαν πτώση 1% στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Γουόλ Στριτ. Ο Donald Trump είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στις εμπορικές συμφωνίες που είχαν διαπραγματευτεί οι προκάτοχοί του, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι υπεύθυνοι για την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον βιομηχανικό τομέα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, υποσχέθηκε να καταγγείλει την Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών της Βορείου Αμερικής που συνάφθηκε μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά αλλά και του Μεξικού. Η συγκεκριμένη συμφωνία επέτρεψε στην General Motors να κατασκευάζει οχήματα στο Μεξικό και να τα εισάγει στις ΗΠΑ χωρίς την επιβολή δασμών.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία προβλέπει ότι, εάν τουλάχιστον το 65% των τμημάτων ενός οχήματος προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό), το όχημα μπορεί να πωληθεί στο αμερικανικό έδαφος χωρίς την επιβολή κανενός εισαγωγικού δασμού.

Ποια ήταν η απάντηση της GM; «Η GM κατασκευάζει τα hatchback Chevrolet Cruze που προορίζεται για τις παγκόσμιες αγορές στο Μεξικό, εκ των οποίων ένας μικρός αριθμός πωλείται στις ΗΠΑ» τονίζεται στην ανακοίνωση του ομίλου.