Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η σιλικόνη στα στήθη λειτουργεί ως αερόσακος!

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η σιλικόνη στα στήθη λειτουργεί ως αερόσακος!

ΝΕΑ

Επίσημο: Η σιλικόνη στα στήθη λειτουργεί ως αερόσακος!

ΝΕΑ

Οι κυρίες που έχουν προχωρήσει σε αισθητικές παρεμβάσεις αύξησης του στήθους τους έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερική δείχνει ότι τα εμφυτεύματα στήθους μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού σε ένα ατύχημα, αρκεί η ταχύτητα να μην είναι πολύ υψηλή.

Αν υπάρξει σύγκρουση σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, οι γυναίκες οδηγοί με τεχνητό στήθος έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν από ό,τι οι γυναίκες χωρίς εμφυτεύματα στήθους ή από ό,τι οι άνδρες. Αυτό διαπίστωσαν αμερικανοί ερευνητές σε δοκιμές σύγκρουσης.

Όταν κάνετε όπισθεν ή αργούς ελιγμούς, η ζώνη ασφαλείας μπορεί να αφαιρεθεί. Οι αερόσακοι του αυτοκινήτου ανοίγουν μόνο σε ταχύτητα περίπου 20 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Αν το πάνω μέρος του σώματος χτυπήσει τότε στο τιμόνι, οι αερόσακοι δεν θα ανοίξουν. Εάν το άνω μέρος του σώματος χτυπήσει στη συνέχεια στο τιμόνι, κινδυνεύουν τα εσωτερικά όργανα.

“Τα εμφυτεύματα στήθους λειτουργούν σαν ένας μίνι αερόσακος σε μια σύγκρουση με χαμηλή ταχύτητα“, εξηγεί ο Dr. Helge Jens, ειδικός στην πλαστική και αισθητική χειρουργική στην κλινική Domhof στο Άαχεν. “Τα εμφυτεύματα μπορούν να κατανείμουν καλύτερα την πίεση στην οποία εκτίθεται το θωρακικό τοίχωμα σε ένα τροχαίο ατύχημα”.

Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη μελέτη γιατρών της Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής στο Σποκέιν, στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Advertisement

Οι ερευνητές προσομοίωσαν μια σύγκρουση με και χωρίς εμφυτεύματα σιλικόνης. Το ιατρικό τζελ, το οποίο προσομοιάζει το φυσικό στήθος, και ένα εμφύτευμα στήθους υποβλήθηκαν σε δύναμη σχεδόν 2000 Newton στη δοκιμή πτώσης.

Το φορτίο αυτό αντιστοιχεί σε ταχύτητα πρόσκρουσης περίπου 16 χλμ/ώρα σε ένα αυτοκίνητο. Αυτή η δύναμη προκαλεί συχνά τα πρώτα κατάγματα πλευρών.

Advertisement

Το αποτέλεσμα έδειξε το φορτίο του στήθους με ένθετα σιλικόνης ήταν κατά 23% χαμηλότερο από ό,τι σε ένα μη επεξεργασμένο στήθος. Τα κατάγματα των πλευρών ή του στέρνου μπορούσαν να αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό σε χαμηλές ταχύτητες πρόσκρουσης.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (DGÄPC), περίπου 67.000 γυναίκες υποβάλλουν το στήθος τους σε θεραπεία με σιλικόνη κάθε χρόνο.

Σε δοκιμές με μεγαλύτερες ταχύτητες, και πάλι τα εμφυτεύματα σιλικόνης λειτουργούν προστατευτικά, όμως δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Παρατηρήθηκε επίσης ότι στα περισσότερα ατυχήματα τα εμφυτεύματα δεν παθαίνουν βλάβη, εκτός αν συγκρουστούν με αιχμηρά αντικείμενα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε την πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο (+video)
Φωτιά άρπαξε αυτοκίνητο στην Αττική Οδό
Νεκροί δύο αναβάτες σε αγώνα superbike! (+video)