Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Formula 1 πάει στο Κατάρ

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Formula 1 πάει στο Κατάρ

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Formula 1 πάει στο Κατάρ

ΝΕΑ

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η ανακοίνωση και τελικά είναι πλέον επίσημο: ο μαγικός κόσμος της Formula 1 θα επισκεφτεί φέτος το Κατάρ και το γνωστό από το MotoGP, Losail International Circuit!

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα καλύψει το κενό που υπήρχε στο αναθεωρημένο φετινό καλεντάρι και μέχρι πρότινος είχε… ερωτηματικό – δηλαδή στις 19-21 Νοεμβρίου. Κι αυτό ήταν αναμενόμενο, η είδηση ήταν πως η χώρα της Μέσης Ανατολής, εξασφάλισε μόνιμη παρουσία στο πρόγραμμα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως ανακοινώθηκε, το Κατάρ και η πίστα που βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα, Doha, υπέγραψαν δεκαετή συμφωνία με τη Liberty Media! Μία συμφωνία που θα ξεκινήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2023.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που υποδεχόμαστε το Κατάρ στο φετινό καλεντάρι της Formula 1 αλλά και μακροπρόθεσμα από το 2023. Όλες οι αρχές είχαν απίστευτη αντίδραση και ταχύτατα διασφάλισαν πως θα μπορούμε να έχουμε και φέτος αγώνας στο Losail, γνωστό σε πολλούς από το MotoGP. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να προσαρμοστούμε και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το σπορ μας, από πολλές χώρες που θέλουν να φιλοξενήσουν Grand Prix. Η τεράστια προσπάθεια των ομάδων, της F1 και της FIA, καθιστά εφικτό το καλεντάρι 22 αγώνων, πράγμα εντυπωσιακό σε μία σεζόν με τόσες προκλήσεις», είπε ο Πρόεδρος και CEO της F1, Stefano Domenicali.

Advertisement
Advertisement

Αυτός θα είναι ο τέταρτος αγώνας που θα διεξάγεται σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη, μετά τα Grand Prix σε Μπαχρέιν, Άμπου Ντάμπι και από φέτος Σαουδική Αραβία.

«Όλοι στο Losail International Circuit έχουν δουλέψει στενά μαζί μας, ώστε να διασφαλίσουμε πως θα είναι πλήρως προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη. Είμαστε περήφανοι για αυτό το συλλογικό επίτευγμα, καθώς η Formula 1, η Ομοσπονδία του Κατάρ και οι τοπικές αρχές, δούλεψαν ακούραστα, γοργά και αποτελεσματικά ώστε να γίνει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες το παρθενικό Grand Prix στο Κατάρ», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GP Ρωσίας: Συγκλονιστική νίκη #100 για τον Hamilton!

Στις 8 Μαΐου το Grand Prix του Miami (video)

Advertisement

Αυτό είναι το προσχέδιο του προγράμματος της F1 για το 2022