Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW M5 (video)

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW M5 (video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW M5 (video)

ΝΕΑ

Η ισχυρότερη 5άρα ανανεώθηκε αισθητικά και τεχνολογικά, ενώ κάτω από το καπό παραμένει το twin-turbo 4.4 V8 μοτέρ των 600 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Μετά το πρόσφατο facelift της BMW Σειράς 5, ήρθε η ώρα και της Μ5 να φρεσκαριστεί με το υψηλών επιδόσεων sedan να φέρει επανασχεδιασμένη γρίλια και νέα φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, φοράει νέους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, νέας σχεδίασης διαχύτη και καινούργια πίσω φώτα. Εκτός όμως από τις μικρές αισθητικές επεμβάσεις, η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων εμπλουτίστηκε με 5 νέες αποχρώσεις. Ακόμα, η ανανεωμένη BMW M5 πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου, “δανεισμένες” από την εκρηκτική M8.

Στο εσωτερικό συναντάμε το γνώριμο πολεμικό cockpit με τη μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών, η οποία συνεργάζεται με το σύστημα Android Auto. Σύμφωνα με τη BMW, έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των υλικών, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει δύο νέα μπουτόν, που παρέχουν άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και στο πρόγραμμα Μ.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό φωλιάζει ο twin-turbo 4.4 V8 κινητήρας των 600 ίππων και 750 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, στέλνοντας την ισχύ είτε σε όλους τους τροχούς είτε μόνο στους πίσω. Φυσικά, παραμένει να είναι γρήγορο, μιας και για να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται μόνο 3,4 sec.

Video: Η εμπειρία μας με την επετειακή BMW M5 35 Jahre Edition

Advertisement

Αν τώρα οι υποψήφιοι αγοραστές ψάχνουν το… κάτι παραπάνω, τότε η επιλογή της M5 Competition θα είναι ότι πρέπει! Το θηριώδες μοτέρ αγγίζει τα 625 PS και η ροπή παραμένει στα 750 Nm ροπής. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,3 sec. Παρά τις διαφορές στις ιπποδυνάμεις, οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα, ενώ με το προαιρετικό πακέτο M Driver η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Advertisement

Περαιτέρω αλλαγές έχουμε μόνο για την έκδοση M5 Competition, η οποία προσφέρεται με νέες ρυθμίσεις του συστήματος ανάρτησης από την BMW M8 Gran Coupe, ενισχύοντας την άνεση κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες.

Η νέα BMW M5 θα λανσαριστεί τον Αύγουστο στην αγορά της Γερμανίας με τις τιμές να ξεκινούν από τα 120.900 ευρώ.

Advertisement