Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Skoda Peaq
ΝΕΑ
Η ολοκαίνουργια ναυαρχίδα της Skoda στην ηλεκτρική της γκάμα είναι ένα επταθέσιο SUV με απαράμιλλη άνεση και έως 640 χλμ. αυτονομίας.
Το Peaq έρχεται να τοποθετηθεί απευθείας στην κορυφή της ηλεκτρικής γκάμας της Skoda, αποτελώντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας στη μεγάλη κατηγορία.
WHAT CAR
Με μήκος 4,87 μέτρα και μεταξόνιο σχεδόν τριών μέτρων, το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο ακόμη και από το Kodiaq, ενώ προσφέρεται με διάταξη επτά θέσεων.
Σχεδιαστικά, το Peaq ακολουθεί τη φιλοσοφία Modern Solid της Skoda, με καθαρές επιφάνειες και περιορισμένες διακοσμητικές υπερβολές.
Ξεχωρίζουν οι προβολείς με την χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή σε σχήμα «Τ», οι χωνευτές χειρολαβές θυρών και η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σκιάδιο. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να περιορίζεται στο 0,249 (Cd).
Στο εσωτερικό, η Skoda έχει δώσει προτεραιότητα στην ευρυχωρία. Στην πενταθέσια διάταξη, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 935 λίτρα, ενώ υπάρχει και πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος (frunk) 37 λίτρων. Η καμπίνα φιλοξενεί έως επτά επιβάτες στην αντίστοιχη διάταξη.
Η γκάμα περιλαμβάνει δύο μπαταρίες χωρητικότητας 63 kWh και 91 kWh, με τη δεύτερη να είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda.
Οι διαθέσιμες εκδόσεις αποδίδουν από 204 έως 299 ίππους, ενώ θα υπάρχουν τόσο πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδοχές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη αυτονομία ξεπερνά τα 640 χλμ.
Το Peaq υποστηρίζει επίσης λειτουργία one pedal, έχει αντλία θερμότητας νέας γενιάς και αμφίδρομη φόρτιση V2L, επιτρέποντας τη χρήση της ενέργειας της μπαταρίας για εξωτερικές ηλεκτρικές συσκευές.
Στον τομέα της ασφάλειας, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα όπως Front Assist, Side Assist, Turn Assist και Crossroad Assist, ενώ διατίθενται προαιρετικά το Travel Assist 3.0, το σύστημα περιμετρικής απεικόνισης Top Area View 360 μοιρών και το Intelligent Park Assist. Στάνταρ είναι επίσης οι δέκα αερόσακοι, συμπεριλαμβανομένου κεντρικού αερόσακου μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.
Κέντρο ελέγχου του νέου SUV αποτελεί η κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής 13,6 ιντσών, η μεγαλύτερη και πρώτη αυτού του τύπου σε μοντέλο της Skoda.
Το infotainment βασίζεται σε πλατφόρμα Android, ενώ η ασύρματη φόρτιση δύο κινητών τηλεφώνων υποστηρίζει ισχύ έως 25 W.
Από το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση Sportline, η οποία ξεχωρίζει χάρη στις μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες του αμαξώματος, τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και την αποκλειστική διχρωμία με μαύρη οροφή που προσφέρεται προαιρετικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Στη Ferrari το τερμάτισαν! Η νέα πρωτοπορία στην αεροδυναμική των αυτοκινήτων
Κάπως έτσι μπορεί να δείχνει η νέα BMW X1
Η Porsche θα ακολουθήσει νέα στρατηγική