Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη επιβεβαίωση της ισχύος για την Mercedes-AMG A45 (vid)

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημη επιβεβαίωση της ισχύος για την Mercedes-AMG A45 (vid)

ΝΕΑ

Επίσημη επιβεβαίωση της ισχύος για την Mercedes-AMG A45 (vid)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz και η AMG μας παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες ένα βίντεο σχετικά με τη νέα κορυφαία έκδοση της A-Class, την Α45, ενώ πλέον έχει δημοσιευθεί, με βάση επίσημα έγγραφα και η ισχύς που θα αποδίδει ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η αποκάλυψη της ισχύος της νέας Mercedes-AMG A45 έγινε τυχαία, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ασφαλιστικής εταιρείας HUK24, στην οποία αναγράφονται δύο ιπποδυνάμεις, τόσο της «απλής» έκδοσης 4MATIC όσο και της S 4MATIC. Στη μεν πρώτη οι ίπποι θα ανέρχονται στους 387, ενώ στη δεύτερη θα ξεπερνούν τους 400, φτάνοντας πιο συγκεκριμένα τους 421 PS. Με βάση τα παραπάνω, η νέα Α45 είναι μακράν το ισχυρότερο «hot-hatch» με τετρακύλινδρο κινητήρα, ξεπερνώντας τα Honda Civic Type R και Ford Focus RS.

Advertisement
Advertisement

a45-specs-chariatis-530

Η διαφορά με τους αντιπάλους της είναι ότι η Γερμανίδα καλλονή από το Affalterbach διαθέτει twin-scroll turbo που θα συνδυάζεται πιθανότατα με υβριδική τεχνολογία EQ Boost. Εξαιρετικές αναμένονται να είναι και οι επιδόσεις, με χαρακτηριστικό το στοιχείο ότι για το 0-100 km/h θα χρειάζεται κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα. Εκτός του κινητήρα, η νέα Mercedes-AMG A45 θα χρησιμοποιεί την ίδια μετάδοση με την μικρότερη Α35, ενώ στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης «S 4MATIC» θα ανήκει και το Drift Mode, με την τετρακίνηση να μπορεί να στείλει το 100% της ροπής του κινητήρα στον πίσω άξονα.

053_a45-chariatis-640

Advertisement

Σε ότι αφορά την εμφάνιση της A45, το νέο μοντέλο θα διαφοροποιείται σε σχέση με την μικρότερη Α35, τόσο στους φαρδύτερους τροχούς και στην μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, όσο και στην ύπαρξη τεσσάρων πίσω απολήξεων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement