Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Σειρά 8 Cabrio (+video)

Ελλάδα 3:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Σειρά 8 Cabrio (+video)

ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Σειρά 8 Cabrio (+video)

ΝΕΑ

Η BMW μας αποκαλύπτει και επισήμως την κάμπριο έκδοση του μεγάλου νέου κουπέ μοντέλου της, τη Σειρά 8, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις της στην αμερικάνικη αγορά, από τον Μάρτιο του 2019.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η έκδοση λανσαρίσματος M850i xDrive Convertible ακολουθεί τα χνάρια της κλειστής έκδοσης, όντας τετραθέσια, ενώ η μαλακή οροφή μπορεί να αναδιπλωθεί μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, ακόμα και εν κινήσει μέχρι τα 48 km/h. Εκτός της οροφής, η Σειρά 8 Convertible διαθέτει σύστημα προστασίας των επιβατών, σε περίπτωση ντεραπαρίσματος, με την ύπαρξη δύο αλουμινένιων ρολ μπαρ. Εμπρός διατηρεί όμοια χαρακτηριστικά με την κουπέ «8άρα», όπως την μεγάλη μάσκα, τους LED προβολείς με τεχνολογία laser, αλλά και τις ελαφρού βάρους ζάντες των 20 ιντσών. Για αυτούς που επιθυμούν πιο σπορ εμφάνιση, υπάρχει το πακέτο M Carbon, που περιλαμβάνει εισαγωγές αέρα, πλαϊνούς καθρέπτες, αεροτομή και διαχύτη από CFRP.

Advertisement
Advertisement

0116c876-bmw-8-series-convertible-16-chariatis-530

Στο εσωτερικό, οι διαφορές εντοπίζονται στα νέα χειριστήρια για την λειτουργία της οροφής και τους τοποθετημένους στα καθίσματα αεραγωγούς για να κρατούν ζεστό τον αυχένα των επιβατών. Επίσης δεν λείπουν τα θερμαινόμενα καθίσματα, επενδυμένα με δέρμα Merino, το ηχοσύστημα της Harman Kardon, το head-up display και ο ψηφιακός πίνακας 12,3 ιντσών. Η M850i xDrive Convertible διαθέτει τον V8 twin-turbo κινητήρα των 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 530 ίππων και ροπή 76,5 kgm. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Επίσης θα υπάρχει και η diesel έκδοση 840d xDrive, με τον τρίλιτρο κινητήρα των 320 ίππων και 63,2 kgm.

5775e5be-bmw-8-series-convertible-38-chariatis-640

Advertisement

Στον βασικό εξοπλισμό της M850i βρίσκουμε την ενεργή ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, όπως και το σύστημα τετραδιεύθυνσης Integral Active Steering, ενώ προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν ενεργές αντιστρεπτικές και ενισχυμένα φρένα M Sport.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement