Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα το νέο Volkswagen Τ6

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα το νέο Volkswagen Τ6

ΝΕΑ

Επίσημα το νέο Volkswagen Τ6

ΝΕΑ

H γερμανική εταιρία έδωσε τα πρώτα στοιχεία για το Τ6, την ανανεωμένη εκδοχή του γνωστού βαν και του πρόγονου κατά μία έννοια της γνωστής μας… κλούβας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ουσιαστικά, το T6 αποτελεί μία facelift εκδοχή του T5 που θα παρουσιαστεί σε μερικές μέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Άμστερνταμ (η ολοκαίνουργια T7 γενιά αναμένεται προς τα τέλη της δεκαετίας). Τώρα, το T6 έχει εμφανώς περισσότερες γωνίες και η νέα μάσκα με την χαρακτηριστική ρίγα στον προφυλακτήρα να εναρμονίζει την αισθητική του αμαξώματος με το νέο μοτίβο της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Εκσυγχρονισμένο είναι και το εσωτερικό προσφέροντας όλες τις ανέσεις με νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 6,33 ιντσών, ενώ ενδιαφέρον είναι πως υπάρχουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται την κίνηση των χεριών του οδηγού ή του συνοδηγού και αλλάζουν την θεματική ενότητα, «σκρολάρουν» στην αναζήτηση μουσικών αρχείων κ.α. Πλήρες είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνοντας σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής σύγκρουσης, αυτόματο ενεργητικό cruise control, ρυθμιζόμενη ανάρτηση κ.α.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις ντίζελ εκδόσεις 2.0 TDI (με 84, 102, 150 ή 204 PS), καθώς και δύο βενζίνης 2.0 TSI (με 150 ή 204 PS). Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα start/stop για βέλτιστη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων, ενώ υπάρχουν μηχανικά κιβώτια με πέντε ή έξι σχέσεις, καθώς και αυτόματο DSG-7. Το T6 θα είναι διαθέσιμο σε επιβατική και επαγγελματική εκδοχή με καρότσα, σε επτά διαφορετικά αμαξώματα, με δύο μεταξόνια και δύο διαφορετικά ύψη με τις τιμές πώλησης στην γερμανική αγορά να ξεκινούν από 23.035 ευρώ.