Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επικίνδυνο για το αυτοκίνητό μας το παρκάρισμα

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επικίνδυνο για το αυτοκίνητό μας το παρκάρισμα

ΝΕΑ

Επικίνδυνο για το αυτοκίνητό μας το παρκάρισμα

ΝΕΑ

Ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών πραγματοποιούν σημαντικές ζημιές στο αυτοκίνητό τους όταν παρκάρουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας.

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Skoda στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξαν ότι τους τελευταίους 12 μήνες, το 11% των οδηγών στη χώρα ή σχεδόν 3,74 εκατ. οδηγοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητό τους κατά τη διαδικασία του παρκαρίσματος.

Μεγαλύτερο ποσοστό, και πιο συγκεκριμένα το 40% εξ αυτών, παραδέχθηκε ότι έχει χτυπήσει κατά το παρκάρισμα το αυτοκίνητό του πάνω σε κολωνάκι, δέντρο ή στύλο της ΔΕΗ, έχοντας όμως μικρότερου εύρους ζημιές.

Και φυσικά, 4 στους 10 δήλωσαν ότι κατά το παρκάρισμα και στην προσπάθειά τους να βγουν από το αυτοκίνητο, έχουν κατά λάθος ακουμπήσει την πόρτα του στα πλαϊνά ενός άλλου αυτοκινήτου προκαλώντας κάποια μικροζημιά.

Advertisement
Advertisement

Το πιο σύνηθες φαινόμενο ζημιάς κατά το παρκάρισμα ωστόσο, είναι το να ακουμπήσουν με τις ζάντες των τροχών το πεζοδρόμιο και να προκαλέσουν κάποια γρατζουνιά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά όλα τα παραπάνω, το 73% των οδηγών στη Μεγάλη Βρετανία θεωρούν τον εαυτό τους πολύ καλό στο παρκάρισμα.

Advertisement

Τέλος, ένα ακόμη συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι κατά τη διαδικασία του παρκαρίσματος συχνά προκαλείται ένταση μεταξύ των οδηγών, αφού το 19% δήλωσε ότι έχει διαπληκτιστεί με κάποιον άλλο οδηγό ή πεζό όταν προσπαθούσε να παρκάρει.

Μάλιστα, το 14% των οδηγών δήλωσε ότι σταμάτησε ακόμη και για κάποιο χρονικό διάστημα να μιλάει με το έτερό του ήμισυ, ύστερα από κάποιον καυγά που συνέβη κατά το παρκάρισμα.

Advertisement