Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επικίνδυνο φορτίο μπροστά μας…

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επικίνδυνο φορτίο μπροστά μας…

ΝΕΑ

Επικίνδυνο φορτίο μπροστά μας…

ΝΕΑ

Kαταγράφουμε επικίνδυνες καταστάσεις στους Ελληνικούς δρόμους που μόνο από καθαρή εύνοια της τύχης δεν οδηγούν σε σοβαρά τροχαία δυστυχήματα.  TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Κυριακή βράδυ, ώρα 21:00 από Ναύπακτο για Γαλαξίδι, οδηγώντας τη νέα Alfa Romeo Guilietta 1.6diesel με 120PS εφοδιασμένη με το νέο εξαιρετικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ΤCT. Παρέα και διάθεση χαλαρή, ρυθμός ανάλογος καθότι ο συγκεκριμένος δρόμος παρότι αφημένος στην τύχη του εδώ και πολλές δεκαετίες έχει αυξημένη κίνηση απ’ όλους όσοι θέλουν να αποφύγουν τον ψυχολογικό βιασμό στο εργοτάξιο Κορίνθου Πατρών.

Λίγο πριν τα Τριζόνια – ένα εκπληκτικό νησάκι στον Κορινθιακό κόλπο – βρισκόμαστε πίσω από νταλίκα/πλατφόρμα που μεταφέρει μασίφ σίδερα τύπου Η και μεγάλες μπετόβεργες. Ειδικά τα σίδερα τύπου Η με μήκος τουλάχιστον 5 μέτρα έκαστο έχουν βάρος αρκετές δεκάδες κιλά. Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας όταν συνειδητοποιούμε πως όλο αυτό το βαρύ φορτίο δεν είναι καθόλου ασφαλισμένο. Όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες υπάρχει μόνο ένα σκοινί που πιάνει κατά πλάτος της καρότσας η οποία είναι ανοιχτή.

Προφανώς αν φύγει από πάνω μια βέργα ή ένα σίδερο τύπου Η και πετύχει το αυτοκίνητο που ακολουθεί θα το διαπεράσει από άκρη σ’ άκρη. Ακόμη και αυτό να μη συμβεί όμως είναι σίγουρο πως θα οδηγηθείς σε μια πολύ επικίνδυνη μανούβρα για να το αποφύγεις, με ότι αυτό συνεπάγεται αν η πορεία σου διασταυρωθεί με αντίθετα διερχόμενο όχημα.

Κινούμαστε με κατεύθυνση από Ναύπακτο για Γαλαξίδι και μπροστά μας βρίσκεται νταλίκα με βαριά σίδερα τα οποία συγκρατεί μόνο ένα λεπτό σκοινί δεμένο κατά πλάτος.

Advertisement
Advertisement


Σε μια τέτοια περίπτωση διατηρούμε απόσταση ασφαλείας τριπλάσια από το σύνηθες
και προσπερνάμε όσο πιο σβέλτα μπορούσε στην επόμενη μεγάλη ευθεία. Δυστυχώς τα εντεταλμένα όργανα για την τήρηση της τάξης δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα ώστε αυτοί οι “επαγγελματίες” να έχουν κυρώσεις ανάλογες των πράξεών τους.