Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων για παιδιά 5-9 ετών από το Δήμο Γλυφάδας

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων για παιδιά 5-9 ετών από το Δήμο Γλυφάδας

ΝΕΑ

Επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων για παιδιά 5-9 ετών από το Δήμο Γλυφάδας

ΝΕΑ

Μία εκδήλωση από τα… παλιά ετοιμάζεται να πάρει και πάλι «σάρκα και οστά» και αφορά σε μικρά παιδιά. Πώς μέσα από το παιχνίδι μπορούν να βγουν μελλοντικά καλοί οδηγοί.

Advertisement
Advertisement

Τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιούνται, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που τα εκμεταλλεύονται προκειμένου τα παιδιά από μικρά να μάθουν τρόπους, είτε ως οδηγοί, είτε ως πεζοί.

Κόντρα στο… ρεύμα, ο Δήμος Γλυφάδας με τον όπως πάντα δραστήριο σε δράσεις με το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα Νίκο Μαστοράκη, ετοιμάζουν μία εκδήλωση από τα… παλιά, αλλά με ουσία.

Ο Νίκος Μαστοράκης, υπήρξε, ιστορικά, ο διοργανωτής του πρώτου Baby Rally στην Ελλάδα, με πρόεδρο της τότε επιτροπής την Αλίκη Βουγιουκάκη.

Επίδειξη σλάλομ, παρκάρισμα κ.ά.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα σχεδιάζουν την εκδήλωση Kids & Cars που αφορά επίδειξη ικανοτήτων για παιδιά από 5 έως 9 ετών με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο διαγωνισμός δεν θα είναι ανταγωνιστικός και θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Γλυφάδας, που είναι και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Τα παιδιά καλούνται να κινηθούν με ταχύτητα… 2 χλμ./ώρα, οδηγώντας μικρά ηλεκτρικά οχήματα σε μια ειδικά σχεδιασμένη και ακίνδυνη διαδρομή. Μεταξύ άλλων θα διαγωνισθούν σε σλάλομ, παρκάρισμα με την όπισθεν, πέρασμα από… αόρατες τρύπες κ.ά.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

Advertisement

Όσα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή καθώς μόλις 20 από αυτά θα μπορέσουν να ζήσουν την εμπειρία. Η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει ποια θα λάβουν μέρος με βάση τις επιδόσεις τους, όπως αυτές θα κριθούν από τα βίντεο που θα υποβάλλουν μαζί με τη φόρμα συμμετοχής, οι γονείς.

Οι συμμετοχές για το Kids & Cars θα ολοκληρωθούν στις 27 Απριλίου.

Advertisement

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και φόρμα συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Kids & Cars στο Facebook.