Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επετειακά Toyota GT86 για το 24ωρο του Le Mans

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επετειακά Toyota GT86 για το 24ωρο του Le Mans

ΝΕΑ

Επετειακά Toyota GT86 για το 24ωρο του Le Mans

ΝΕΑ

Τρία GT86 στα χρώματα του… πολέμου έντυσε η Toyota για να γιορτάσει την συμμετοχή της στο 24ωρο του Le Mans που φέτος κλείνει τα 86 χρόνια! Καθόλου τυχαία τα νούμερα, ούτε φυσικά και τα γραφικά των coupe που αποτίουν φόρο τιμής στο αγωνιστικό παρελθόν της Toyota στον συγκεκριμένο αγώνα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

To πρώτο από τα τρία GT86 που “έντυσε” εορταστικά η Toyota, με το νούμερο “33”, αποτίει φόρο τιμής στο αγωνιστικό πρωτότυπο της ιαπωνικής εταιρίας με το οποίο συμμετείχε στον θρυλικό αγώνα το 1992. Το TS010 έφερε κινητήρα με τεχνολογία προερχόμενη από την Formula 1, ήταν V10 3,5 λίτρων και απέδιδε περίπου 700 ίππους.

toyota-gt86-heritage-24-hours-le-mans-640-5

Τα γραφικά για το δεύτερο GT86 με το νούμερο “28” θυμίζουν έντονα εκείνα του TS020 με το οποίο η Toyota συμμετείχε στο LeMans το 1998.

Advertisement
Advertisement

toyota-gt86-heritage-24-hours-le-mans-640

Το τρίτο που φέρει το νούμερο 5, θυμίζει το υβριδικό αγωνιστικό TS050 που παραλίγο να κερδίσει τον διάσημο γαλλικό αγώνα αντοχής πριν από δύο περίπου χρόνια.

toyota-gt86-heritage-24-hours-le-mans-640-4

Advertisement

Κοινά σημεία για τα τρία coupe της Toyota είναι οι τροποποιήσεις στο εξωτερικό αλλά και τα ενδότερα, αφού και τα τρία φέρουν την ίδια μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, ενώ και τα τρία φέρουν χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 40 χλστ.

Παράλληλα η εργοστασιακή εξάτμιση έχει αντικατασταθεί από άλλη της Miltek Sport, ενώ καθένα από τα τρία φέρει την δική του ξεχωριστή αγωνιστική ζάντα. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα τα συγκεκριμένα Toyota GT86 είναι αυτοκίνητα επίδειξης και προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν στην παραγωγή, ούτε σε περιορισμένο αριθμό΄.

Advertisement

Δείτε περισσότερα για τα τρία coupe της Toyota αλλά και τους δεσμούς τους με τα αγωνιστικά πρωτότυπα αντοχής της εταιρίας στο βίντεο που ακολουθεί.