Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επέστρεψαν τα lowrider, τα υιοθέτησαν και τα περιπολικά (+video)

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέστρεψαν τα lowrider, τα υιοθέτησαν και τα περιπολικά (+video)

ΝΕΑ

Επέστρεψαν τα lowrider, τα υιοθέτησαν και τα περιπολικά (+video)

ΝΕΑ

Το να δεις ένα lowrider τη σήμερον ημέρα είναι σπάνιο, ακόμα και στις ΗΠΑ. Το να το δεις ως περιπολικό είναι απλά απίστευτο.

Advertisement
Advertisement

Η νότια Καλιφόρνια είναι η γενέτειρα της κουλτούρας των lowriders. Είχα καταργηθεί διά νόμου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά από τον Ιανουάριο του 2024 είναι και πάλι καθόλα νόμιμα. Οπότε, την ευκαιρία φαίνεται πως άδραξαν και τα… περιπολικά.

Τα lowriders αμαυρώθηκαν τη δεκαετία του ’80 και του ’90, καθώς ο κόσμος τα είχε συνδέσει άρρηκτα με τις συμμορίες και τα ναρκωτικά. Το γεγονός αυτό μετουσιώθηκε σε νόμο και τα αντισυμβατικά αυτά αυτοκίνητα απαγορεύτηκαν διά ροπάλου.

Εφόσον αυτή η εποχή είναι πολύ πίσω πια, τα lowriders επανέρχονται, αφού ο νόμος άλλαξε και τα έβγαλε από την… black list. Της αλλαγής αυτής καρπώνονται από ό,τι φαίνεται και οι αστυνομικοί!

Advertisement
Advertisement

Πολύ πρόσφατα, στο Σαν Ντιέγκο, εντοπίστηκε ένα κλασικό Ford Crown του 1998 ως lowrider. Το έχουν ονομάσει The Guardian, κάτι που αναγράφεται και στο πίσω μέρος.

Εκεί, εντοπίζεται και μία όμορφη ζωγραφιά που αναπαριστά τη σύνδεση μεταξύ των απλών πολιτών και της αστυνομίας. Αυτό το σχέδιο το έκανε η Star Pal, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που θέλει να γεφυρώσει τις σχέσεις μεταξύ της κοινότητας και των ενόπλων δυνάμεων.

Advertisement

Ο ίδιος οργανισμός συντηρεί το Ford Crown lowrider, καθώς το τροποποίησε με τη βοήθεια δωρέων από την κοινότητα και τοπικές επιχειρήσεις. Συνολικά, η κατασκευή κόστισε 50.000 δολάρια.

Advertisement

Ο αστυνομικός Omar που έχει τη χαρά να το οδηγεί στους δρόμους του Σαν Ντιέγκο φέρεται να έχει στην κεντρική κονσόλα διακόπτες για να σηκώνει τον μπροστινό ή τον πίσω άξονα του Crown.

Είναι λογικό με ένα τέτοιο… ιδιαίτερο περιπολικό όλα τα βλέμματα να γυρνούν, αναγκάζοντας τον κόσμο να τραβάει φωτογραφία κάτι που μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν θα το έβλεπε ούτε σε ταινία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα περιπολικά θα έχουν και drone!
Και drones για την Ελληνική Αστυνομία! (+video)
Τα 5 πιο «μάχιμα» περιπολικά στην ιστορία!