Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επένδυση-μαμούθ 60 δισ. ευρώ από τον όμιλο VW

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επένδυση-μαμούθ 60 δισ. ευρώ από τον όμιλο VW

ΝΕΑ

Επένδυση-μαμούθ 60 δισ. ευρώ από τον όμιλο VW

ΝΕΑ

Μέχρι το 2029, το VW Group θα έχει παρουσιάσει 75 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και 60 υβριδικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Επένδυση-μαμούθ ύψους 60 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσει ο όμιλος VW την επόμενη πενταετία για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ψηφιακών τεχνολογιών καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας προχωρά εν μέσω ύφεσης.

Ο νέος πενταετής προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 36% σε σχέση με το προηγούμενο επενδυτικό σχέδιο με τις μέσες ετήσιες δαπάνες στα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και την ψηφιοποίηση να ανέρχονται σε 12 δις. ευρώ από 8,8 δις. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη μετατροπή του ομίλου Volkswagen και να επικεντρώσουμε τις επενδύσεις μας στο μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος Hans Dieter Poetsch.

Η VW δήλωσε ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα κατά περίπου 10% οι οποίες θα ανέλθουν έως 33 δισ. ευρώ.

Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει 75 ηλεκτρικές παραλλαγές αυτοκινήτων και περίπου 60 υβριδικά μοντέλα έως το 2029, ανέφερε χαρακτηριστικά το υψηλόβαθμο στέλεχος επισημαίνοντας πως ο στόχος των πωλήσεων περιλαμβάνει 6 εκατ. υβριδικά μοντέλα και 26 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα!

Οι νέες ηλεκτροκίνητες πλατφόρμες MEB θα συμπεριλάβουν ένα αναγνωρισμένο SUV, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2022 στο εργοστάσιό της στο Emden της Γερμανίας, δήλωσε η VW. Το νέο SUV θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το VW Tiguan.

Advertisement

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε από το VW Group, οι τελικές αποφάσεις για το που θα εγκατασταθεί το νέο εργοστάσιο της VW θα ληφθούν πριν το τέλος του χρόνου.

Ο οικονομικός Διευθυντής (CFO) Frank Witter δήλωσε ότι η VW μείωσε τα σχέδια παραγωγής κατά 900.000 αυτοκίνητα και είναι διατεθειμένη να μειώσει περαιτέρω ώστε να αποφύγει τα υψηλά αποθεμάτων. Αναγνώρισε ότι η ασθενέστερη ανάπτυξη της αγοράς θα επηρέαζε τον μελλοντικό προγραμματισμό του προϋπολογισμού…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έδωσε προκαταβολή 5.500 ευρώ για ανύπαρκτο Nissan Qashqai diesel!

Πριν τα Χριστούγεννα η έκδοση 96.000 αδειών οδήγησης

Hλεκτροκίνηση: Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης