Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επενδύει σε νέες τεχνολογίες η Opel

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επενδύει σε νέες τεχνολογίες η Opel

ΝΕΑ

Επενδύει σε νέες τεχνολογίες η Opel

ΝΕΑ

Το ποσό των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ σκοπεύει να επενδύσει η Opel στο «Κέντρο Σχεδίασης» της που βρίσκεται στην έδρα της, το Ράσελχαϊμ. Αυτό θα εμπλουτιστεί με υπερσύγχρονες τεχνολογίες εικόνας και επικοινωνίας που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των εργασιών που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η τελετή θεμελίωσης για την αναβάθμιση και προσαρμογή του κέντρου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Karl-Thomas Neumann, CEO της γερμανικής μάρκας

«Η εξαιρετική σχεδίαση ήταν ανέκαθεν ένα από τα ατού της Opel. Η ανάπτυξη του Κέντρου Σχεδίασης θα προσφέρει στα δημιουργικά μυαλά μας νέες δυνατότητες, κάτι που θα μας βοηθήσει στο επόμενο βήμα της προϊοντικής μας επέλασης. Επίσης, θα ενισχύει τη θέση του Κέντρου Σχεδίασης του Ράσελχαϊμ ως Ευρωπαϊκού πυρήνα της παγκόσμιας ανάπτυξης», δήλωσε ο Neumann.

Advertisement
Advertisement

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Uwe Baum, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Opel, που από την πλευρά του τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησε το επόμενο κατασκευαστικό project στο Ράσελχαϊμ. Η νέα επένδυση αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι η Opel ‘έχει επιστρέψει’. Το κτίριο θα προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για περισσότερους από 80 εργαζόμενους που προσελήφθησαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης».

Opel-Designzentrum-maketa-a640tall

Ο εξοπλισμός προβολής Εικονικής Πραγματικότητας (VR), περίπλοκα συστήματα τηλεδιάσκεψης μαζί με μία υπερσύγχρονη φιλοσοφία δικτύου θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους του εκτεταμένου Κέντρου Σχεδίασης, να αποφασίζουν ταχύτερα από πριν.

Advertisement

«Στις προηγμένες εγκαταστάσεις, πολυάριθμες τεχνολογίες και τεχνικές – από μοντέλα από πηλό μέχρι την εικονική ή την επαυξημένη πραγματικότητα – θα μπορούν να συνδέονται και να συγκρίνονται μεταξύ τους», δήλωσε ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική επένδυση στον τομέα της σχεδίασης που έγινε τελευταία. Νωρίτερα, η εταιρία δημιούργησε ένα κέντρο δοκιμών υψηλής ταχύτητας που στοίχισε 5 εκατομμύρια Ευρώ. Η αναβάθμιση του κέντρου σχεδίασης είναι ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της προϊοντικού πλάνου της Opel που μέχρι το 2020 σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά 29 νέα οχήματα! Ο επόμενος σημαντικός σταθμός είναι το νέο Astra Sports Tourer, που θα αρχίσει να παραδίδεται από τον Απρίλιο και το οποίο το NewsAuto θα οδηγήσει επί Πορτογαλικού εδάφους στις 23 και 24 Μαρτίου.

Advertisement