Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επεκτείνεται η συνεργασία Toyota και Panasonic

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επεκτείνεται η συνεργασία Toyota και Panasonic

ΝΕΑ

Επεκτείνεται η συνεργασία Toyota και Panasonic

ΝΕΑ

Μετά την συμφωνία για συνεργασία στην εξέλιξη μπαταριών οι Toyota και Panasonic θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρίας θα δημιουργήσουν μια νέα θυγατρική η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με ψηφιακή τεχνολογία και υπηρεσίες συνδεσιμότητας με εστίαση στην οικιακή αλλά και την ευρύτερη αστική χρήση.

Οι όμιλοι Panasonic και Toyota θα έχουν ισόποσα μοιρασμένο ποσοστό μετοχών στη νέα εταιρία. Στην εκδήλωση για την έναρξη αυτού του νέου κεφαλαίου στην συνεργασία των δύο κολοσσών ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος της νέας εταιρίας είναι να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της αυτόνομης κινητικότητας αλλά και πολλών τομέων δραστηριοποίησης της καθημερινής μας ζωής στους οποίους η συνδεσιμότητα αναμένεται να έχει εξέχουσα σημασία. Όχι μόνο τα αυτοκίνητα μεταξύ τους αλλά και οι οικιακές συσκευές στα σπίτια όπως και οι διαθέσιμες υπηρεσίες μέσα στην πόλη θα συνδέονται και θα επικοινωνούν μεταξύ τους προκειμένου να διευκολύνουν τον χρήστη.

Μέσα από το ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας της Toyota με την Panasonic είναι δεδομένο πως ο ιάπωνας κατασκευαστής προσδοκά να επεκτείνει το εύρος δραστηριοποίησης έξω από τα όρια κατασκευής και πώλησης αυτοκινήτων μπαίνοντας δυναμικά και στον ενεργειακό τομέα τόσο στο κομμάτι που συνδέεται με την αυτοκίνηση αλλά τόσο και σε αυτό που έχει να κάνει με την οικιακή και αστική χρήση.

Advertisement
Advertisement