Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο εντυπωσιακό Infiniti Prototype 10

Ελλάδα 8:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο εντυπωσιακό Infiniti Prototype 10

ΝΕΑ

Tο εντυπωσιακό Infiniti Prototype 10

ΝΕΑ

Μετά από κάποιες προκαταρκτικές εικόνες που είχε παρουσιάσει νωρίτερα η Infiniti μας δίνει μια πλήρη γεύση του πρωτότυπου που προετοίμασε με αφορμή το φετινό Pebble Beach Concours d’Elegance.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με την μάλλον κοινότυπη ονομασία Prototype 10 που έχει δοθεί στο πρωτότυπο, το ύφος του είναι ιδιαίτερα προοδευτικό λόγω της φουτουριστικής σχεδίασης αλλά και του χαρακτήρα που συνδυάζει την οδηγική ένταση με τον εξηλεκτρισμό.

Οι πρώτες φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Infiniti έδειχναν κάποιες λεπτομέρειες του πρωτότυπου. Οι νέες φωτογραφίες που ήρθαν στο φως μας δίνουν όμως μια σαφή εικόνα της εξαιρετικά δυναμικής σιλουέτας του με χαρακτηριστικά στοιχεία το μακρύ καπό, την απουσία οροφής και βέβαια τους τεράστιους τροχούς. Μάλιστα η έλλειψη εισαγωγών στο εμπρός μέρος δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα.

infiniti-prototype-10-concept3456543harpi640

Advertisement
Advertisement

Ο Karim Habib, επικεφαλής σχεδιασμού της Infiniti δήλωσε μάλιστα πως κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή της δημιουργίας ενός μονοθεσίου οχήματος καθώς αυτή η κατηγορία αποτελούσε ανέκαθεν την επιτομή της δύναμης και της ταχύτητας στο χώρο των αγώνων. Προς το παρόν πάντως η Infiniti δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σε σχέση με τις προδιαγραφές του Prototype 10 αν και θεωρείται σίγουρο πως θα είναι κάτι σημαντικά πιο ισχυρό από το περσινό Prototype 9 το οποίο διέθετε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 ίππων που αρκούσε για να του χαρίσει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,5’’ και τελική ταχύτητα 170 km/h.

Η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει στις 23 Αυγούστου στο Pebble Beach.