Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιακό το Buggy του πρώην σχεδιαστή της Jaguar

Ελλάδα 4:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιακό το Buggy του πρώην σχεδιαστή της Jaguar

ΝΕΑ

Εντυπωσιακό το Buggy του πρώην σχεδιαστή της Jaguar

ΝΕΑ

Ο Ίαν Κάλουμ παρουσίασε το πρώτο του αυτοκίνητο που θα είναι ηλεκτρικό και θα μπορεί να κινηθεί σε όλα τα εδάφη.

Advertisement
Advertisement

Το διαζύγιο της Jaguar με τον διάσημο σχεδιαστή Ίαν Κάλουμ έπεσε σαν μια μικρή βόμβα στον κόσμο του αυτοκινήτου. Μαζί είχαν περάσει μια συναρπαστική περίοδο για την Jaguar και ο Κάλουμ άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο στα νέα μοντέλα της βρετανικής μάρκας.

Η ζωή όμως συνεχίζεται και ο Ίαν Κάλουμ ήδη έχει προχωρήσει μπροστά δημιουργώντας το δικό του σχεδιαστικό κέντρο. Μάλιστα, ο έμπειρος σχεδιαστής παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο του ολοκληρωμένο μοντέλο το οποίο ονόμασε Skye. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό buggy που έχει δυνατότητα κίνησης σε πολλαπλά τερέν και φυσικά είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Το Callum Skye είναι αυτοκίνητο περιπέτειας και εξόρμησης στη φύση με μικρές διαστάσεις και ενισχυμένες αναρτήσεις. Στο εσωτερικό του χωράνε 2+2 επιβάτες, οι πόρτες εκτός από το κλασικό παράθυρο έχουν και γυάλινη επιφάνεια στο κάτω μέρος, ενώ η οροφή και το πίσω μέρος είναι επίσης από γυαλί.

Όσο για το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, ο Κάλουμ δεν έδωσε πολλά στοιχεία. Το buggy θα είναι τετρακίνητο, αμιγώς ηλεκτρικό με ισχυρές επιδόσεις. Τα 0-100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνονται σε 4 δευτερόλεπτα και το βάρος θα είναι μόλις 1.150 κιλά. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 42 kWh με αυτονομία περίπου 275 χιλιόμετρα, ενώ θα διαθέτει γρήγορο σύστημα φόρτισης.

Advertisement

Ο Ίαν Κάλουμ είναι αισιόδοξος ότι το Skye θα καταφέρει να βγει στην παραγωγή έστω και σε περιορισμένο αριθμό με την πρώτη έκδοση να παράγεται σε 50 μονάδες. Η τιμή του αναμένεται να είναι στο επίπεδο των 115.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις η Jaguar Land Rover
Αυτή η Jaguar E-Type είναι μοναδική, το ίδιο και η τιμή της (+video)|
Το κρυστάλλινο αυτοκίνητο είναι παιδικό, αλλά κοστίζει όσο ένα κανονικό!