Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό εσωτερικό των μελλοντικών Peugeot

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εντυπωσιακό εσωτερικό των μελλοντικών Peugeot

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό εσωτερικό των μελλοντικών Peugeot

ΝΕΑ

Το σημείο των αυτοκινήτων που είναι συνέχεια στο οπτικό πεδίο οδηγού και επιβατών είναι το εσωτερικό. Η σχεδίασή του περνά πλέον σε νέα εποχή, καθώς ενσωματώνει τεχνολογία για συνεχή συνδεσιμότητα με τον έξω κόσμο. Η Peugeot αποκαλύπτει το i-Cockpit, την εμπειρία που θα βιώνουν οι επιβάτες των μελλοντικών της αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η γαλλική μάρκα βασίστηκε σε έρευνα σε 2,2 εκατ. κατόχους σύγχρονων αυτοκινήτων της (208, 2008 και 308) ώστε να εξελίξει την επόμενη γενιά του πίνακα οργάνων και του ταμπλό. Στόχος να δημιουργηθεί ένα κόκπιτ που θα παρέχει πλήθος πληροφοριών με άμεσο και ασφαλή τρόπο. Έτσι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών βρίσκεται πάνω από τη μικρή στεφάνη του τιμονιού, ώστε ο οδηγός να μην παίρνει το βλέμμα του στο δρόμο.

Εκεί θα εμφανίζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες: ταχύτητα, στροφές λειτουργίας του κινητήρα, αυτονομία, αλλά και οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης. Η ψηφιακή οθόνη (διαγωνίου 8 ιντσών) στο πάνω μέρος του ταμπλό, με ελαφριά κλίση προς το μέρος του, φιλοξενεί κάθε ένδειξη από το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, τη σύνδεση με smartphone κ.α., ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τον αριθμό των διακοπτών.

Advertisement
Advertisement

Και βέβαια, στα επόμενα Peugeot όλες οι λειτουργίες θα ελέγχονται με φωνητικές εντολές, όπως η ανάγνωση και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων (sms), ενώ το σύστημα πολυμέσων θα υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay, Android Auto και Mirrorlink.