Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενός όγκου το μέλλον της Kia

Ελλάδα 23:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενός όγκου το μέλλον της Kia

ΝΕΑ

Ενός όγκου το μέλλον της Kia

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι μια μεγάλη και αέναη συζήτηση. Για την KIA, αυτό που προκύπτει από τα σχέδια επί χάρτου, είναι πως εξετάζεται το αυτοκίνητο ως χώρος διαβίωσης για κάθε δραστηριότητα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Όταν το 2015 η Mercedes παρουσίασε το εντυπωσιακό F015 Luxury in Motion, κέντρισε την προσοχή του κόσμου με την τοποθέτηση των διαθέσεων της Γερμανικής εταιρείας αναφορικά με το μέλλον της αυτοκίνησης. Με τη χρήση του ηλεκτρισμού για την κίνηση (τά ‘λεγε και νωρίτερα από το 2015 η Mercedes), το πρωτότυπο της Mercedes προσέφερε τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και ελάχιστους προβόλους εμπρός και πίσω.

Kia-Autonomous-Van-Concept-boi-530

Σήμερα, πιθανότατα εμπνευσμένο από το πρωτότυπο της Mercedes, βλέπουμε μια πρόταση για το μέλλον από την Kia αυτή τη φορά, δια χειρός του Aaron Jaryong Koo. Με το μήκος του πρωτοτύπου έτσι όπως φαίνεται από τα σχέδια να είναι και 60 εκατοστά μικρότερο από αυτό του Kia Sedona που έχει τον ίδιο προσανατολισμό αναφορικά με την προσφορά χώρων.

Advertisement

Kia-Autonomous-Van-Concept-5-boi-640c

Το πρωτότυπο είναι πλήρως αυτόνομο και ως τέτοιο, δεν χρειάζεται να έχει κάτι από τα παραδοσιακά στοιχεία των αυτοκινήτων, όπως είναι το τιμόνι (!) ή και ολόκληρο το ταμπλό. Η εικόνα που προτείνει ο καλλιτέχνης, είναι αυτή με τα δύο αντικριστά εμπρός καθίσματα και το ενιαίο πίσω, που μπορεί να παίξει πολλούς διαφορετικούς ρόλους πέραν αυτού του παραδοσιακού καθίσματος για τρεις.

Advertisement

Kia-Autonomous-Van-Concept-boi-640b

Το ενδιαφέρον αυτό concept με τα σήματα της Kia, θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα σε λιγότερο από μια δεκαετία από τώρα.