Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota Supra και σε 4θυρη έκδοση;

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota Supra και σε 4θυρη έκδοση;

ΝΕΑ

H Toyota Supra και σε 4θυρη έκδοση;

ΝΕΑ

Μια 4θυρη εκδοχή της νέας Supra φαντασιώθηκαν στη Ρωσία και την αποτύπωσαν σε ψηφιακό σκίτσο. Μπορεί η Toyota να μην έχει στα πλάνα της κάτι τέτοιο ακόμα, η «πρόταση» όμως, έχει αρκετή δόση ρεαλισμού.

Advertisement
Advertisement

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ψηφιακό σκίτσο αυτοκινήτου –ή έκδοσης- που την ύπαρξή του δεν έχει επεξεργαστεί η ίδια η εταιρεία που το παράγει. Είναι μια από τις περιπτώσεις εκείνες όμως που δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε δύο πράγματα: Το ένα είναι πως όποιος το σχεδίασε, είναι ταλαντούχος γιατί το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι και «επίσημη διαρροή» και το δεύτερο είναι πως θα μπορούσε η Toyota να έχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η τάση της κατηγορίας με τα μεγάλα «coupe» που έχουν 4θυρες εκδόσεις και εξαιρετικές επιδόσεις από κάθε είδος κινητήρα (εσωτερικής καύσης, υβριδικό, ηλεκτρικό) μπορεί να βάλει και την Toyota στη διαδικασία να εξελίξει ένα τέτοιο μοντέλο. Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο σχέδιο δείχνει αρκετά επιτυχημένα μια επιμηκυμένη έκδοση της Supra που μπορεί σε εμάς εδώ να μην αρέσει αλλά να κάνει instant hit σε μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων- μια και όπως είναι γνωστό, περί ορέξεως…

Advertisement

Η προσθήκη δύο επιπλέον θυρών στο αμάξωμα της Supra, δεν έχει «χαλάσει» τις αναλογίες του αμαξώματος. Ίσως το πίσω μέρος της οροφής, να έπρεπε να είναι ελαφρώς υπερυψωμένο προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα με το χώρο για τα κεφάλια τους οι πίσω επιβάτες αλλά όπως και να έχει, το συγκεκριμένο σκίτσο είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Με αυτά τα δεδομένα που παρουσιάζονται στο σκίτσο, η 4θυρη έκδοση της Supra μπορεί να φτάνει στις διαστάσεις την έκδοση Gran Coupe της Σειράς 4 από τη BMW.

Advertisement

Μην απορείτε για το συνειρμό. Οι σχέσεις Toyota- BMW είναι δεδομένες, οπότε και ο παραλληλισμός του συγκεκριμένου σκίτσου με την Σειρά 4 Gran Coupe, είναι παραπάνω από αναμενόμενος. Τα μηχανικά μέρη μιας τέτοιας επιλογής θα μπορούσαν να παραμείνουν ως έχουν, με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα της BMW  που αποδίδει 335 ίππους, να παραμένει κάτω από το καπό και της 4θυρης Supra, όπως συμβαίνει με την υπάρχουσα Coupe που τον μοιράζεται με τη νέα BMW Z4.