Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το νέο MX-5

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έναρξη παραγωγής για το νέο MX-5

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το νέο MX-5

ΝΕΑ

Μη ρωτάτε πότε θα το δούμε στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να συσταθεί σύντομα νέα εισαγωγική εταιρεία και τα φρέσκα μοντέλα της Mazda να εμφανιστούν στους ελληνικούς δρόμους. Μέχρι τότε θα τα βλέπουμε στις διεθνείς εκθέσεις και θα γράφουμε για αυτά. Όπως ότι η 4η γενιά του δημοφιλούς πισωκίνητου roadster βρίσκεται ήδη στη γραμμή παραγωγής, στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τα πρώτα MX-5 είναι βέβαια δεξιοτίμονα, καθώς προορίζονται για την τοπική αγορά, όπου οι πωλήσεις θα αρχίσουν τον Ιούνιο. Στη συνέχεια βέβαια το διθέσιο σπορ μοντέλο θα εξαχθεί σε αρκετά σημεία του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται βέβαια και η Ευρώπη (θα αφιχθεί το φθινόπωρο). Μέσω της τεχνολογίας SkyActiv, η Mazda έχει κατορθώσει να διατηρήσει στα επίπεδα των 1.000 kg το βάρος του νέου MX-5 (είναι κατά 100 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και σχεδόν όσο το πρώτο το 1989!).

Στην Ευρώπη θα διατίθεται με δύο ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες, χωρητικότητας 1.5 και 2.0 lt, και αντίστοιχης απόδοσης 131 και 160 PS. Η πρώτη γενιά του ΜΧ-5 κυκλοφόρησε το 1989 και μέχρι σήμερα το roadster της Mazda έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 950.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement