Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το ανανεωμένο Focus

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έναρξη παραγωγής για το ανανεωμένο Focus

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για το ανανεωμένο Focus

ΝΕΑ

Τα πρώτα νέα Focus έχουν ήδη βγει από το εργοστάσιο της Ford στο Ζαρλούι, στη δυτική Γερμανία προκειμένου να φθάσουν στις εκθέσεις της μάρκας σε όλη την Ευρώπη. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν στην Ελλάδα το Νοέμβριο, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα μάθουμε και τις τιμές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι διαφορές στη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα είναι μόνο όσες φαίνονται με γυμνό μάτι. Η Ford επενέβη σχεδόν σε κάθε σημείο του Focus: στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις, το σύστημα διεύθυνσης, τους κινητήρες, ακόμη και στο σύστημα πολυμέσων. Έτσι λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο βελτιωμένο σε τέτοιο εύρος που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως νέο μοντέλο.

Για τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, το νέο Focus θα κατασκευάζεται σε 7 ακόμη εργοστάσια: στην Αργεντινή, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και βέβαια τις ΗΠΑ. Η ετήσια δυνατότητα παραγωγής στις 8 αυτές μονάδες ξεπερνά το 1,5 εκατ. αυτοκίνητα. Το Focus κυκλοφορεί σε 140 χώρες και μαζί με την Toyota Corolla είναι τα πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Άμεσα διαθέσιμοι κινητήρες στο μικρομεσαίο οικογενειακό της Ford είναι ο 1.5 EcoBoost (με 182 PS αλλά και σε έκδοση με 150 PS), ο επίσης νέος 1.5 diesel απόδοσης 95 και 120 PS (με μέση κατανάλωση 3,8 lt/100 km και χωρίς τέλη κυκλοφορίας), ο γνωστός 1.0 EcoBoost με τα 125 PS και ο 1.6 diesel με τα 105 PS.

Οδηγήσαμε το νέο Focus στην Ισπανία και μέσα στις επόμενες μέρες θα διαβάσετε τις εντυπώσεις μας. Για αυτό, μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr.